Direktør i Sundhedsstyrelsen: ”Det er meningen, at dine børn skal smittes nu”

Nyheder
Disse to børn kunne meget vel være vores små børn i næste uge. Billedet er dog blot et modelbillede. Foto: Shutterstock.
Mange undrer sig over den strategi, som Mette Frederiksen har lagt for døren med at sende alle vores små børn i skolen.

Mest læste i dag

 

 

Strategien er dog klar, og det handler ikke om at sprede flokimmunitet, som andre lande ellers ønsker at gøre.

Børn og deres forældre skal smittes

Dette ”eksperiment” handler om, at coronavirus skal smitte børn og forældre, men uden at alle får det samtidigt. Det fortæller en ekspert til Ekstra Bladet.

Børnene skal først frigives, så børnefamilierne kan blive smittede med coronavirus først. Herefter kan vi nemlig åbne samfundet op igen, hvis det hele foregår i et roligt tempo, så vores sundhedssystem ikke kollapser, som man ser det i andre lande.  

Else Smith der er tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen, har forklaret strategien, og fortæller, at den går ud på at lukke samfundet helt ned, for i første omgang at stoppe smittespredning, men herefter skal det langsomt åbnes igen.

Børnefamilier skal smittes nu

Else Smith svarer også ja til, at det er børnefamilierne der skal smittes. Hun mener heller ikke at strategien Mette Frederiksen fremlægger med, at vi skal blive på den grønne kurve, er den vi går efter:

”Alle indsatser har den målsætning at følge den grønne kurve og ikke den røde. Det er målet at blive på den grønne kurve, ikke strategien. Heller ikke 'flokimmunitet' - hvor 60 procent af befolkningen har haft coronavirus - er reelt en strategi,” siger Else Smith til Ekstra Bladet.

Dog fortæller Else Smith, at konsekvensen af strategien med at lukke børnene ud kan blive, at vi faktisk opnår flokimmuniteten i Danmark over tid.

Den forsigtige, men rigtige strategi

Flere forældre er ikke glade ved tanken om, at deres børn skal være forsøgskaniner. Det er de helt små børn der skal sendes ud i samfundet for at redde os.

Else Smith synes dog, at tanken er forståelig, men hun mener også, at det er den forsigtige, men den helt rigtige strategi lige nu.

Hun forklarer, at der ikke er nogen grund til at være bekymret. Fordi man allerede nu ved, at børnene ikke mærker sygdommen så slemt, eller bliver særligt syge af den. Samtidig er småbørnsforældrene forholdsvis unge. Derfor vil mange her også kunne få coronavirus uden at opdage det.

Hold jer fra bedsteforældrene

Else Smith slår dog fast, at det er vigtigt ikke at se bedsteforældrene, da de er i den gruppe, der kan blive meget syge.

”Eksperimentet her er, at vi har lukket samfundet så massivt ned, og at vi nu skal lukke op igen i en pandemi. Det har vi aldrig prøvet før. Men det er velbegrundet at starte, hvor vi starter,” fortæller Else Smith til Ekstra Bladet.

Fagligt velbegrundet

Det hele er meget velbegrundet fagligt mener Else Smith, så derfor synes hun ikke, at forældre bør være nervøse.

Men der er stadig lang vej til en normal hverdag. Fordi smitten stadig skal ske kontrolleret. Men åbningen skal ses, som at myndighederne prøver at sætte smitte-tempoet op, så epidemien ikke varer for evigt.

Else Smith fortæller, at hvis tempoet ikke snart bliver sat op, så kan vi risikere at vi er langt inde i efteråret, før der sker ændringer, og så kommer vi direkte ind i anden bølge. Og dermed er det en ond spiral uden ende.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig