Disse bilmærker fjerner nu flere modeller: De kommer ikke tilbage igen

Af: Kasper Rud

|

20/09/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det er ved at være slut med de kendte modeller.

Lige nu læser andre også

Den globale bilindustri er under hastig forvandling, og det mærkes tydeligt i Japan, hvor flere ikoniske benzinbiler nu står foran udfasning.

Toyota og Suzuki har begge annonceret, at populære modeller som Toyota Camry og Suzuki Jimny snart ikke længere vil være tilgængelige.

Det sker som led i bilproducenternes skifte mod elektrificering, drevet af strengere CO2-regler, der træder i kraft i 2025.

Det skriver FDM.

Suzuki er blandt de producenter, der tydeligt har meldt ud, at benzinmodellerne må vige pladsen for elbiler.

"Udfasningen af flere benzinmodeller skal skabe plads til elbiler og gøre mærket konkurrencedygtigt," udtaler Suzuki, som planlægger at lancere sin første elbil i Europa i 2025. Mikrobiler som Suzuki Ignis og den populære Jimny står til at forsvinde omkring årsskiftet 2024/2025. Jimny har allerede været ramt af restriktioner, da den på grund af EU's CO2-krav i flere år kun har været solgt som varebil i Europa.

Også Suzukis mellemklassemodel Swace, der er identisk med Toyota Corolla Hybrid, og den sportslige Swift Sport vil udgå uden erstatning. Suzuki har dog annonceret, at der vil blive introduceret op til fem elbiler i Europa frem til 2030.

Toyota har derimod valgt en mere stilfærdig udfasning af deres Camry-model i Europa. Efter en kort tilbagevenden til det europæiske marked i 2019 er Camry igen blevet taget af hylderne. Det er formentlig på grund af bilens høje brændstofforbrug, som ikke harmonerer med EU's kommende CO2-krav. I Danmark er der blot registreret seks Camry i 2024, hvilket understreger modellens tilbagegang.

Ford følger samme spor og har annonceret, at deres ikoniske model Focus vil blive udfaset midt i 2025. Fokus på elbiler og skærpede emissionskrav har gjort benzinmodeller mindre attraktive for bilproducenter, der fremover vil satse på elektrificerede alternativer.

Anbefalet til dig