Disse danskere bliver berørt: Hæver fjernvarmepriserne med over 20 procent

Af: Kasper Rud

|

01/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bliver så meget dyrere for disse danskere.

Lige nu læser andre også

Stigende fjernvarmepriser: Fjernvarme Fyn justerer efter flere års prisstabilitet

Efter flere år med stabile priser varsler Fjernvarme Fyn nu en betydelig prisstigning på fjernvarme fra den 1. oktober 2024.

Prisen vil stige med 21,4 procent, hvilket kommer efter en periode, hvor virksomheden har formået at holde priserne nede trods stigende omkostninger.

Denne udvikling skyldes primært faldende elpriser og fortsat høje udgifter til brændsler, CO2-kvoter og afgifter.

Det skriver Fjernvarme Fyn på sin hjemmeside.

For en typisk husstand på 130 kvadratmeter betyder stigningen en ekstraregning på 226 kroner om måneden, hvilket årligt svarer til en stigning fra 12.683 kroner til 15.396 kroner inklusive moms.

En standardlejlighed på 75 kvadratmeter vil opleve en månedlig stigning på 183 kroner, hvilket bringer den årlige pris op fra 10.255 kroner til 12.450 kroner inklusive moms.

Fjernvarme Fyn forklarer prisstigningen med, at deres samlede omkostninger er steget med 43 procent i perioden fra 2018 til 2024. Samtidig er indtægterne fra varme og el-salg kun steget med 20 procent. Direktør i Fjernvarme Fyn udtaler, "Vi har i en periode været i stand til at holde priserne nede på grund af ekstraordinært gode indtægter fra elsalg, men med de nuværende markedsvilkår er det ikke længere muligt at holde priserne under omkostningsniveauet."

Virksomheden har gennemført betydelige investeringer i grøn produktionsteknologi, hvilket sammen med stigende omkostninger til brændsler og CO2-kvoter har presset økonomien. Under energikrisen, som blev forværret af krigen i Ukraine, kunne Fjernvarme Fyn drage fordel af høje elindtægter, men disse indtægter er nu faldet markant.

På trods af de kommende prisstigninger, understreger Fjernvarme Fyn, at deres priser fortsat vil ligge under landsgennemsnittet.

De nye takster vil omfatte et energibidrag på 168,75 kroner pr. GJ, et transportbidrag på 4,50 kroner pr. m3, samt et årligt målerbidrag på 600 kroner, alle priser inklusive moms.

Anbefalet til dig