Disse danskere får merregning på 3.900 kroner om måneden: Nu modtager de et gyldent råd

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan godt være svært at ville det hele på én gang.

Lige nu læser andre også

Sommerferien er over os, og for mange børnefamilier betyder det øgede udgifter til ferieaktiviteter og oplevelser for børnene.

Men det behøver ikke at være en økonomisk byrde.

Med god budgetplanlægning og styr på økonomien kan børnefamilier både nyde deres sommerferie og samtidig spare penge til drømmeboligen.

Ifølge Louise Andersen, der er finansiel rådgiver hos virksomheden Pengerådgivning, er den vigtigste faktor for at få styr på økonomien at have et godt budget.

Der er mange familier, som ikke formår at skabe et overblik over deres egen økonomi, som gør at man ikke kan overskue både planlagte og uventede udgifter. 

Det skriver virksomheden Pengerådgivning i en pressemeddelelse, som koncernen har fået tilsendt.

Det manglende økonomiske overskud kan blandt andet skyldes inflationen, som har medført en øget forbrugerpris på ca. 12%, hvilket svarer til, at en typisk dansk børnefamilie har en merregning på ca. 3900 kroner om måneden.

Samtidig er boligpriserne steget gradvist siden 2023 med 3.5%.

Derfor giver det god mening, at det kan være svært at have overskuddet for børnefamilierne, hvis man skal balancere mellem den gode sommerferie og drømmeboligen.

Exelarket kan være med til at få det afgørende overblik 

En vigtig del af budgetteringen er at lave en separat konto til ferieopsparing.

På den måde kan familier sikre, at pengene til sommeraktiviteter er adskilt fra de daglige udgifter, hvilket giver en bedre økonomisk balance. Og det er her exelarket er noget, som bliver et uundværligt redskab for børnefamilierne.

"Det handler om at planlægge fremadrettet og sætte lidt penge til side hver måned. Selvom det kun er et mindre beløb, kan det hurtigt vokse sig stort nok til at dække ferieudgifterne. En ferieopsparing er altid godt, fordi man med relativt få midler kan komme af sted. Det behøver ikke at være 14 dage på et luksusresort – bare lidt opsparing kan give mulighed for at leje et sommerhus eller nyde lokale aktiviteter," forklarer Louise.

Det er muligt at forene ferien og drømmeboligen

Selvom boligmarkedet kan virke uoverskueligt, især med de høje renter og ekstra udgifter forbundet med at eje en bolig, er det stadig muligt at realisere drømmen om et hus. Det handler dog om at tænke langsigtet og sætte penge til side regelmæssigt. 

For at gøre boligdrømmen realistisk, anbefaler Louise, at familier prioriterer langsigtet opsparing.

Ved at sætte faste beløb til side hver måned og undgå unødvendige udgifter, kan familier langsomt, men sikkert opbygge en solid opsparing. 

"Det handler om at finde en balance mellem at nyde nuet og planlægge for fremtiden. Med den rette økonomiske planlægning og overblik i dit excelark kan man både have råd til at tage på ferie og samtidig spare op til en bolig," siger hun.

Anbefalet til dig