Disse danskere kan ende med kæmpe skattesmæk

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En særlig gruppe danskere vil formentlig blive overrasket over, at de står til et kæmpe skattesmæk.

Mest læste i dag

Internettet har ført en lang række nye måder at tjene penge med sig. En af de måder, mange danskere tjener penge på, er ved at sælge såkaldte 'skins' til spillet Counter-Strike.

Skins kan være mange ting, men som regel er det en udsmykning til et våben i skydespillet Counter-Strike. Disse skins kan koste store summer, og stiger ofte i værdi med tiden, hvorfor der kan være enormt mange penge at tjene.

Men for de mange danskere, der handler med skins, kan der være en ubehagelig overraskelse på vej. Det er i hvert fald tilfældet, hvis de ikke har sat sig ind i moms- og skattelovgivningen, lyder det fra TV 2.

Selvom mange unge ser på skins som værende en form for samleobjekt, der måske kan sidestilles med en dyr Gucci-trøje, så ser skattemyndighederne anderledes på det. Og har man handlet med skins for flere hundredetusinde kroner, kan stor skatteregning derfor være på vej

I et såkaldt bindende svar har Skatterådet er det nemlig blevet slået fast, at man skal betale moms af hele sin omsætning, hvis man sælger skins for mere end 50.000 kroner om året.

Hvad det vil sige er, at køber man et skin for 100.000 kr., skal det sælges videre for mindst 125.000 kr., hvis man vil undgå at tabe penge på det. Du har nemlig pligt til at betale moms af salget.

Det er dog ikke blot momsen, der skal være styr på. Man skal nemlig også beskattes af sit overskud, lyder det fra BDO.

Har man fået en fortjeneste på at sælge et skin, skal der derfor først betales arbejdsmarkedsbidrag med 8%. Af de resterende beløb vil man blive beskattes som personlig indkomst. Marginalskatten bliver dermed omkring 56 %.

Ifølge Skatterådet bliver der i øjeblikket ført både større og mindre sager, der involverer salg af skins i spillet Counter-Strike. Det er derfor ikke utænkeligt, at det er noget, de danske skattemyndigheder har i sinde at se nærmere på.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig