Disse danskere tilbydes 150.000 kroner skattefrit af staten

29/03/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Hvis du har adresse det rigtige sted, kan du blive tilbudt op mod 150.000 kroner fra den danske stat. Beløbet er skattefrit.

Mest læste i dag

Kærshovedgård er et udrejsecenter, som ifølge Kriminalforsorgen er hjemsted for en gruppe afviste asylansøgere, der enten er udvist af Danmark eller er på tålt ophold. 

Naboerne omkring det omdiskuterede udrejsecenter har derfor ikke just være glade for den nye nabo, men nu er der snart hjælp af hente.

TV2 skriver nemlig,  at alle udrejsecenterets nærmeste naboer snart kan se frem til en forholdsvis stor portion penge som kompensation. 

I går modtog alle naboer i en radius af 1.500 meter fra centeret således et brev fra staten, hvor de blev tilbudt at sælge deres hus til staten eller modtage mellem 50-150.000 kroner i kompensation. 

"Det er en erkendelse af, at nogle mennesker bor meget tæt på nogle beslutninger truffet på Christiansborg, som kan påvirke deres hverdag rigtigt meget," har udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, forklaret om tilbuddet. 

Helt konkret så er de nærmeste naboer blevet inddelt i tre kategorier, som har fået tre forskellige tilbud. 

Alle naboer inden for 500 meter af udrejsecenteret har fået tilbudt at sælge deres hus til staten til den pris, som Kommissarius ved Statens Ekspropriationer i Jylland vurderer, at det er værd. 

Ønsker man ikke det, så kan man i stedet vælge at modtage et engangsbeløb på 150.000 kroner. 

Alle huse, som ligger mellem 500 og 1.000 meter fra centeret, vil blive tilbudt et engangsbeløb på 150.000 kroner, og for de huse, som ligger mellem 1.000 og 1.500 meter væk, vil engangsbeløbet, som de bliver tilbudt, lyde på 50.000 kroner. 

Det er dog et krav, at man både ejer og bor i ejendommen, hvis man vil modtage kompensation.

 

Anbefalet til dig