Disse datoer genåbner Danmark

23/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er planen for genåbningen af Danmark klar.

Mest læste i dag

Sent i går aftes var aftalen om den langsigtede genåbning langt om længe på plads. 

Nu er det på plads hvornår hvad åbner - samt hvad kravene er. Eksempelvis kan du godt forberede dig på, at coronapasset skal i spil, hvis du skal enten til frisøren eller spise på en restaurant. Det skriver TV 2.

Herunder kan du se datoerne:

Først for står skolerne - og her kan flere elever se frem til at komme tilbage efter påsken.

6. april

Elever i 5.-8. klasse kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde - det vil sige, hveranden uge. Derudover kan også elever på ungdoms- og voksenuddannelser se frem til at vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. 

Afgangsstuderende på videregående uddannelser med mange praksiselementer vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. 

Alle andre studerende på videregående uddannelser kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde - her skal førsteårs studerende prioriteres først.

Det meldes at når vaccinationen af de ældste og sårbare, samt borgere over 50 år - dem der ønsker det - er gennemført, så er udgangspunktet at skoler og uddannelser kan åbne for fuldt fremmøde. 

Desuden kan alle liberale serviceerhverv genåbne 6. april.

13. april 

Den 13. april kan indkøbscentre, stormagasiner og arkader med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder åbne.

Dog vil der i de kommuner med særlig høje incidenstal, være undtagelser, hvor genåbningen vil blive vurderet af Epidemikommissionen.

21. april

Den 21. april kan store indkøbscentre og stormagasiner på over 15.000 kvadratmeter se frem til igen at byde kunderne velkommen.   Derudover åbnes udendørsservering på restauranter og cafeer, samt museer, kunsthaller og biblioteker. Dette er dog mod forevisning af coronapas, som dokumenterer at du enten er blevet vaccineret eller er testet negativ inden inden for de seneste 72 timer.    Desuden åbnes der op for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Dette er uden coronapas.   Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

6. maj 

Den 6. maj må restauranterne og cafeerne igen slå dørene op for indendørs servering - desuden må konferencer, spillesteder, teatre, biografer og lignende kulturaktiviteter åbne. Her gælder kravet om forevisning af coronapas også.
Derudover åbnes der også for indendørs idræt for voksne over 18 år - her også med coronapas. Hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag, der skal tages, forhandles ligeledes her af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

21. maj

Den 21. maj åbner resterende idræts- og foreningsaktiviterer, samt foreningsaktiviter, som ikke skulle være kommet med i de andre genåbninger.   Derudover åbner indedørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo, legelande, daghøjskoler og aftenskoler.