Disse frugter må du aldrig give din hund

23/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er varmt udenfor, og det er det også for din firbenede ven. Det kan være fristende at give den noget kølende frugt, men du skal være opmærksom.

Mest læste i dag

De fleste hundeejere ved, at et afbalanceret og nærende måltid er vigtigt for deres elskede hunds vækst og udvikling. Fra hvalpealderen til voksenalderen kan det, du fodrer din hund, påvirke deres mentale og fysiske sundhed.

Ud over kæledyrsforsikring og sunde daglige måltider kan ejere gå et skridt videre og tilføje frugt til hundens kost.

"Frugt indeholder essentielle vitaminer og mineraler, der booster en hunds immunitet, understøtter metabolisk funktion, hjælper med hydrering og kan fremme vægttab i små doser," siger Dr. Sarah Gorman, administrerende dyrlæge hos Small Door Veterinary.

Der er dog også frugter, som du enten bør være meget forsigtige med at fodre hunden med, eller helt undgå at give den. Det skriver Forbes.

Frugter, du skal være forsigtig med at give din hund:

  • Avocado: Avocadogruben, skindet og bladene indeholder persin og er giftige for hunde. Den kødfulde del af en avocado indeholder ikke så meget persin og kan gives til din hund i små mængder.

  • Tomater: Modne, røde tomater er OK at fodre din hund. Men du bør aldrig give din hund en umoden, grøn tomat, stængler eller blade, som indeholder solanin og er giftig for hunde. Nogle hunde tåler ikke surhedsgraden i tomater, så der er risiko for mavebesvær.

  • Citrusfrugter: Selvom de ikke er giftige for hunde, kan citrusfrugter som citroner, limefrugter og grapefrugter forårsage mavebesvær hos hunde.

Frugter, der er giftige for hunde

  • Druer/rosiner: Druer og deres tørrede fætre, rosiner, er ekstremt giftige for hunde og kan føre til akut nyresvigt. De bør ikke gives til hunde.

  • Kirsebær: Undgå at give din hund kirsebær, da stenen og stilken kan forårsage tarmblokering.

  • Rabarber: Rabarberblade indeholder oxalsyre, som kan være giftigt for hunde, hvis det indtages i store mængder.

Nogle frugter er super sunde for din hund, enten på grund af de ernæringsmæssige fordele eller det lave sukkerindhold.

De sundeste frugter at fodre din hund med inkluderer følgende:

  • Blåbær: De er ofte inkorporeret i kommercielt tilberedte fødevarer på grund af deres ernæringsmæssige værdi. Friske blåbær giver en overflod af antioxidanter og fibre til din hund.

  • Agurker: De er en fremragende kaloriefattig snack til hunde på diæt. De er fyldt med vitaminer og har et højt vandindhold for at hjælpe med hydrering.

  • Vandmelon: Med sit høje vandindhold er vandmeloner en god sommerforkælelse for din hund, især da de også er høje i vitamin A, C og B-6.

Anbefalet til dig