Disse frugter og grøntsager bør du aldrig opbevare sammen

24/11/22 17:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det kan give god mening, at parre de rigtige frugter og grøntsager sammen inde i køleskabet.

At reducere madspild er altid en god idé, især når et par nemme skift derhjemme kan hjælpe med at reducere dagligvareregninger og hjælpe miljøet.

En måde at gøre netop det på? At vide, hvilke friske råvarer der kan opbevares sikkert sammen - og hvilke frugter og grøntsager der aldrig bør være for tæt på hinanden.

Hvis du følger disse råd, forhindrer du dine æbler i at lugte som løg, forhindrer dine frugter i at modnes for hurtigt og slipper af med fugt, der gør frisk salat blødt. Det skriver Marthastewart.

Hold løg væk fra æbler og kartofler
I sidste ende vil forståelsen af, hvilke typer fødevarer der kan og ikke kan opbevares sikkert i nærheden af ​​hinanden, maksimere dine fødevarers levetid.

"Generelt må du ikke opbevare ethylenfølsomme frugter eller grøntsager sammen med frugter eller grøntsager, der producerer en høj mængde ethylengas," siger John Adler, vicepræsident for kulinarisk hos Blue Apron.

"Det bedste eksempel på dette er formentlig opbevaring af løg med æbler - du vil ende med æbler med løgduft! - og mere almindeligt løg med kartofler. Opbevaring af løg og kartofler sammen vil fremskynde modningsprocessen på kartoflerne, hvilket får dem til at vokse. Dette gælder også for hvidløg, på trods af at kartofler, løg og hvidløg alle skal opbevares på et køligt mørkt sted," tilføjer han.

Opbevar meloner for sig selv
Ligesom æbler og bananer producerer meloner ethylen, hvilket kan føre til overmodning af nærliggende produkter.

Meloner opbevares typisk bedst på din bordplade, indtil de er modne nok til at spises eller opbevares i forseglede pakker, der beskytter selve frugten og dens nærliggende naboer i køleskabet.

Hold blomkål væk fra æbler, kiwier og løg
Blomkål er en grøntsag, der helst skal holdes væk fra de fleste frugter.

"Blomkål er meget ethylenfølsomt, så det er bedst ikke at opbevare det i samme skuffe som æbler, meloner, kiwier eller løg," siger Adler.

Hvis din blomkål er i en plastik- eller komposterbar pose, skal du sørge for, at toppen er åben, så den kan ånde. Den holder sig bedst i en køleskabsskuffe sammen med andre grøntsager — eller på en hylde. Det samme gælder broccoli, kål og rosenkål, som alle er følsomme over for ethylen.