Disse medlemmer af kongefamilien deltager ikke i kroningen: “Har intet med familien at gøre"

Af: Mie M.B

|

10/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er forskel på familie og på statsfunktionelle roller

Mest læste i dag

Grev Nikolai og grev Felix forventes ikke at skulle spille nogen rolle ved det kommende tronskifte på søndag og har endda ikke modtaget nogen invitation eller information fra resten af familien vedrørende begivenheden. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Kim Bach, kongehuskommentator hos Ekstra Bladet, er det fuldstændig i overensstemmelse med protokollen, at greverne og komtesserne ikke er involveret i tronskiftet.

"Jeg kan ikke se, hvad de har at lave i den forbindelse. De er grever og komtesser. De har ikke noget at gøre der," udtaler Kim Bach.

Selvom deres onkel, kronprins Frederik, har stået fadder ved grev Nikolais dåb, betyder det ikke, at de automatisk skulle deltage i tronskiftets ceremonier. Kim Bach understreger forskellen mellem familiære arrangementer og statslige begivenheder.

"Det var en familiær begivenhed. Det her er noget helt andet og har intet med familien at gøre. Det er et tronskifte," siger Kim Bach og tilføjer, "Det ville undre mig, hvis de var inviteret til det."

Ifølge kommentatoren ville det være upassende for greverne og komtesserne at deltage i officielle ceremonier i forbindelse med tronskiftet, da det ikke relaterer sig til deres status og rolle. Han påpeger, at begivenheden signaliserer et skift i statslederskabet og ikke har nogen direkte forbindelse til den kongelige familie.

Anbefalet til dig