Disse personer vil sandsynligvis booke internationale ferier før alle andre

10/6/20 09:25

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelbillede af et fly. Foto: Shutterstock.
Hvem er de typer af rejsende, der mest sandsynligt bryder anbefalingerne, og rejser internationalt denne sommer?

De fleste gætter måske på jetsetterne, eller eventyrentusiaster eller måske dem der skal på bryllupsrejse. Men det er dog ikke dem, der forventes at smutte afsted ifølge en ny rapport.

Tre hovedgrupper

I enny rapport fra Sentimantle, som er en tjeneste, der rådgiver turisme og flyselskaber, har listet de typer af rejsende, der mest sandsynligt først tager til udlandet. Det skriver CNBC. 

Rapporten blev offentliggjort den 18. maj - med titlen "Gendannelsesplan: Hvordan hoteller og turistfaciliteter kan komme sig efter Covid-19", og den analyserer 40 sager om gendannelse af turisme fra tidligere epidemier, såvel som kundeadfærd og "risikoopfattelse", som er subjektive følelser ved negative konsekvenser, der kan opstå under rejsen.

Resultaterne pegede på tre hovedgrupper, og at disse havde de demografiske egenskaber, motiveringer og ”psykologiske egenskaber” til at rejse internationalt før alle andre.

Den unge professionelle

Den første gruppe der rejser, bliver kaldt ”Den unge professionelle”. Disse er i aldersgruppen 20-40 år, og består af unge virksomhedsansatte, der falder inden for en aldersgruppe, der er "ikke så berørt" af Covid-19, og de forventes altså at rejse først.

Denne gruppe er mest mandlige, og er ofte singler uden børn, da ansatte med familier vil være mindre tilbøjelige til at rejse på grund af den potentielle risiko for at udsætte dem for infektion.

Denne gruppe har nogle penge at bruge. Det er forudsagt, at de vil bo på luksushoteller i forretningsdestinationer i hele verden og forbruge avanceret gæstfrihedstjenester. Hoteller står for at høste store mængder af indtægter fra denne gruppe rejsende, da multinationale organisationer forventes at spare nogle udgifter for at gøre rejsen sikker og bekvem for dem.

I rapporten fremgår det, at medlemmer af denne gruppe mere sandsynligt har en ledende stilling til mellemledere, og de betragter tiden efter Covid-19 som en mulighed for at demonstrere deres fordele.

Medarbejdernes tilbøjelighed til at rejse øges med hans / hendes vilje til at demonstrere loyalitet og usædvanlig præstation, står der i rapporten.

Men hvor skal de så hen? Overraskende nok forventes det, at sikre de destinationer først drager fordel af disse rejsende.

Det forventes nemlig, at unge fagfolk hovedsagelig rejser til forretnings- og økonomiske hovedstæder med lav smitte a Covid-19. Det fortalte Dr. Elad Harison, der er Sentimantles administrerende direktør og grundlægger.

Han nævnte København og Oslo, som relativt sikre destinationer for forretningsrejser, mens New York, London, Paris, Milan og Madrid har betydeligt større antal sager, hvilket kan forhindre ledere og forretningsfolk i at rejse til dem - eller virksomheder, der sender dem til disse byer - i de næste par måneder.

Den lokale familie

De næste der tager ud at rejse, er den lokale familie. De har en alder på mellem 25-40 år, og er  ofte en familie med små børn, der leder efter en pause efter lange ophold-i-hjem-perioder.

Disse familier er også mere tilbøjelige til at booke internationale rejser. Alligevel vil flere ugers lange sommerferier sandsynligvis blive erstattet med korte weekendrejser til destinationer tættere på, som familien er bekendt med.

Udtrykket "lokalt" henviser til familier, der rejser på tværs af grænser i deres geografiske nærhed. Det kan være en hollandsk familie, der tager en kort tur til Belgien – altså et land med en fælles landegrænse, der ikke medfører yderligere medicinske risici.

Ud over at booke destinationer, som de kender godt, rejser familierne sandsynligvis uden flere familiemedlemmer eller venner og vil i det hele taget undgå grupperejser.

Det forventes, at de lokkes med rabatter og booker mellemklassehoteller, med indkvartering tæt på friluftsparker og natur.

Backpacker

Backpackeren er den næste der rejser ud.

Backpackeren er i alderen 18-28 år, og forventes at rejse internationalt snart, da deres modvilje mod at rejse i vanskelige tider er lavere end andre grupper.

Ligesom de unge fagfolk er backpackere unge (nogle endda i deres øvre teenageår), single, og de er trendere.

Ligesom fagfolk er de motiverede til at rejse af grunde, der vedrører arbejde - selvom det i dette tilfælde sandsynligvis er en mangel på det.

Som sådan forventes de at rejse i længere perioder end de to andre grupper og opholde sig i stærkt nedsatte mellemklassehoteller og vandrerhjem.