Disse trafikanter bør overveje at lade bilen stå

Af: Thea Andersen

|

04/01/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Torsdag eftermiddag slår vejret om, og snestormen bliver erstattet af frostgrader. Det kan give meget glatte veje. Vejdirektoratet opfordrer trafikanter med sommerdæk til at holde sig fra vejene i de dele af landet, hvor der er vinterføre.

Mest læste i dag

Det kommende døgn skifter vejret, og ifølge DMI er der frost på vej til store dele af Danmark. Det vil medføre en ny trafiksituation, hvor sneen fryser til is, og i kombination med regn kan det resultere i spejlglatte veje.

Vejdirektoratet anbefaler derfor alle trafikanter til at tænke sig om, inden de bevæger sig ud i trafikken, mens trafikanter med sommerdæk bør overveje at lade bilen stå i de dele af landet, hvor der er vinterføre.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Onsdagens vejr har skabt en meget voldsom og ekstraordinær situation på vejene i store dele af Danmark, hvor mange trafikanter og lastbilchauffører fortsat sidder fast ude på vejene.

Det er meget vigtigt, at man følger de lokale politikredses anvisninger, herunder at undgå unødig udkørsel, hvor det er anbefalingen.

Vejdirektoratet har alle sneplove og saltspredere ude, men det er ingen garanti for, at der ikke er glat. Glatføre kan ikke altid ses. Kør derfor forsigtigt, også selv om vejen umiddelbart ser fin ud.

Hvis du begiver dig ud på vejene, så kør yderst forsigtigt, hold afstand, kør efter forholdene og kør hjemmefra i god tid. Og husk at du på Trafikinfo.dk og Vejdirektoratet Trafikinfo på X (tidligere Twitter) kan følge med i den lokale vejr- og trafiksituation.

På grund af ekstraordinær travlhed kan det i øjeblikket være vanskeligt at komme i kontakt med Vejdirektoratets Trafikcenter, der prioriterer opkald fra politi og beredskab. Vejdirektoratet har forståelse for, at mange trafikanter befinder sig i en vanskelig situation. Alt mandskab og alle vogne er kaldt ud, og vi arbejder på højtryk for at gøre vejene farbare.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Følg Vejdirektoratet Trafikinfo på X

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig