Godt nyt bil boligejere: Boligpriserne stiger markant i 2024, 2025 og 2026

Af: Redaktion .

|

20/10/2024

Der er begyndt at komme fart på boligmarkedet igen

Lige nu læser andre også

Boligejere har gode grunde til at smile efter en periode med usikkerhed på boligmarkedet.

Nye tal viser en markant stigning i både antallet af handler og i huspriserne, hvilket er et tydeligt tegn på, at markedet er ved at komme op i gear igen.

Det seneste kvartal har især været præget af øget aktivitet, og for mange kan det betyde, at deres boligs værdi nu er steget.

Men hvad betyder det for dem, der ejer bolig, og hvad kan vi forvente af fremtiden?

Se hvor meget din bolig er steget i værdi - Vurderingen kommer helt gratis fra en mægler via Valuea, og vurderingen er derfor meget præcis (Reklamelink)

Ifølge Danmarks Statistik er der sket en væsentlig stigning i antallet af bolighandler i 2. kvartal. 12.500 huse blev solgt, hvilket er en stigning på 8,8 procent sammenlignet med årets første kvartal.

Den stigende handelsaktivitet har også haft en positiv effekt på huspriserne, som er steget med 1,3 procent i samme periode.

Anton Thorell Carøe, økonom i Arbejdernes Landsbank, forklarer ifølge B.T, at det er en kombination af flere faktorer, der skubber markedet i en positiv retning.

"Boligmarkedet har genvundet momentum efter et noget famlende første kvartal," siger han.

Det første kvartal af 2024 var præget af lav aktivitet, da mange købere og sælgere tøvede på grund af den nye boligskattereform.

Særligt lejlighedsmarkedet blev ramt, og antallet af lejlighedshandler faldt markant. Men nu ser vi en bedring, og selvom lejlighedspriserne faldt med 0,3 procent i andet kvartal, er der stadig optimisme at spore.

Fremtiden ser lys ud for boligejere

Onsdag fremlagde Nationalbanken sin prognose for Danmarks økonomi, og den peger på yderligere prisstigninger de kommende år. Nationalbanken forventer, at huspriserne vil stige med 3,3 procent i år og yderligere 3,2 procent i både 2025 og 2026.

For en boligejer betyder det, at et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter vil stige med 229.000 kroner over de næste par år.

Det svarer til en månedlig skattefri gevinst på omkring 6.360 kroner, hvis boligen sælges.

Denne udvikling vil dog variere alt efter, hvor i landet boligen er placeret.

I dyre områder som København vil stigningerne formentlig være højere, mens de i udkantsområder, hvor indbyggertallet falder, vil være mindre markante. Samtidig advarer eksperter om, at et stigende boligudbud og fortsat høje renter kan bremse den ellers positive udvikling.

Alt i alt kan boligejere dog se frem til gode tider, med stigende priser og øget aktivitet på boligmarkedet, hvilket skaber optimisme for de kommende år.

Se hvor meget din bolig er steget i værdi - Vurderingen kommer helt gratis fra en mægler via Valuea, og vurderingen er derfor meget præcis (Reklamelink)

Anbefalet til dig