Dit tv kan permanent miste signalet i morgen: Se hvad du skal gøre

Nyheder
Foto: Shutterstock
Allerede fra midnat er der sandsynlighed for, at dit tv vil gå i sort. Se om du fortsat kan modtage tv-kanalerne, når signalet slukkes klokken 00.01

Mest læste i dag

I morgen kan 150.000 danskere kan miste tv-signalet permanent 

Når du står op i morgen og tænder dit tv, så kan der være en god chance for, at du ikke kommer til at få noget signal.

Et bredt politisk flertal vedtog allerede for år tilbage, at de højeste frekvenser i antennesignalet i stedet skal bruges til at give danskerne bedre mobilt bredbånd, og det får altså den konsekvens, at mange fjernsyn ikke længere vil få signal.

I første omgang var det meningen, at ændringen skulle være foretaget tilbage i marts, men på grund af coronakrisen valgte man at udskyde ændringen, så folk havde mulighed for at følge de vigtigste nyheder på tv’et.

I morgen lader det dog ikke til, at der kommer flere udsættelser, og derfor vil mange altså miste deres tv-signal permanent.

Du mister dit tv hvis:

Hvis du primært ser tv via antenne, og hvis dit tv er af en ældre model. Du kan næsten være sikker på, at dit tv vil miste signalet, hvis det stammer fra 2012. Er dit tv nyere end det, så er der en god chance for, at du ikke vil miste signalet.

TV-signalet forsvinder allerede klokken 00.01 den 2. juni, så hvis du sidder sent oppe i aften, så skal du altså ikke blive chokeret, hvis din tv-forbindelse pludselig bliver cuttet.

Sådan kan du se, om du kan modtage det nye signal

Du kan meget let finde ud af, om du kan se tv med det nye signal på dit tv. Det eneste det kræver er, at du går hen til kanal 88 på dit tv.

Hvis du på denne kanal kan se teksten ‘ Det virker’ så har du et tv, der kan modtage det nye signal.

Står der ikke denne tekst på kanal 88, og kan du slet ikke finde kanalen, så er der god sandsynlighed for, at dit tv vil gå i sort.

Får du et stort tv, kan du løse dette ved at købe et nyt tv eller en tv-boks med DVB-T2, som det kræver for at se det nye signal.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig