DMI: 30 grader - men landet deles i to

15/07/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Der er atter udsigt til en særdeles varm dag - men også til, at landes deles i to.

Mest læste i dag

I dag kan vi endnu en gang se frem til temperaturer op mod de 30 grader - men alligevel er Danmark delt i to vejr-dele. Derfor kan nogle se frem til varmt vejr - men hvor der også er risiko for regn- og tordenbyger, mens andre kan se frem til tørt og solrigt vejr.

Et lavtryk over Tyskland sender nemlig en fugtig snabel op over den syd- og sydøstlige del af landet. Luften er meget fugtig - og kombineret med de høje temperaturer, er der der lagt op til dannelse af regn- og tordenbyger.

I resten af landet er luften mere tør og dermed er risikoen for byger minimal - dermed er det også her, at der vil komme mest sol.

Prognosen for i dag lyder på, at den syd- og østlige del af landet får lidt eller nogen sol, der kan dog komme torden. Ellers starten dagen de fleste steder skyet, men op af formiddagen kommer der nogen eller en del sol - temperatureren vil komme op på mellem 23 og 30 grader.

Vi kan også se frem til varmt vejr i de kommende dage.

Sol og 30 grader 

Fredag byder også på nogen sol de fleste steder og i løbet af dagen enkelte regn- og tordenbyger - især om natten i de østlige egne. Temperaturer mellem 25 og helt op til 30 grader. 

Lørdag vil der i den vestlige del af landet være mest tørt og solrigt, mens resten af landet vil have mere skyet vejr med enkelte regn- og tordenbyger. Temperaturerne vil igen snige sig op på mellem 23 og 30 grader, mens Vestkysten vil have lidt lavere temperaturer. 

Søndag slutter ugen med endnu en varm og solrig dag. Det bliver nemlig tørt og overvejende solrigt, med temperaturer mellem 20 og 25 grader. 

Mandag bliver det lidt køligere med blæsende og let til frisk vind fra nordvest, hvor det ved kysterne kan blive op til hård vind - sidst i perioden aftager det. Det bliver fortsat tørt med nogen sol de fleste steder og temperaturer mellem 16 og 20 grader. 

 

 

 

Anbefalet til dig