DMI: Årets hidtil varmeste dag er på vej

10/6/20 08:15

Sarah Steenfeldt

Shutterstock.com
Sommervarmen er på vej! Allerede fra weekenden vil vi opleve stigende temperaturer og herefter kommer solen for alvor tilbage, sammen med årets hidtil varmeste dag.

Vi nåede kun lige at snuse til sommerens varme, da den første sommerdag ramte Danmark den 1. Juni og i et par dage lod danskerne nyde sommerens varme. Der gik dog ikke længe før at skyerne og regnen kom retur, og vejrguderne i stedet har budt på regn, blæst og skyer. Nu ser det dog ud som om at danskerne snart kan finde sommertøjet frem igen. Allerede på lørdag er der mulighed for at få nå temperaturer op til 25 grader - og i næste uge loves der helt op til 28 grader.

Først et kig på de kommende dage

Torsdag: Den sydlige del af landet vil være mest skyet og få stedvis regn. Resten af landet vil være mest tørt, med mulighed for lidt eller nogen sol. Temperaturen vil ligge på mellem 18-23 grader - på Bornholm dog kun op til 15 grader.

Fredag: Skyet med stedvis regn eller byger. Let til frisk vind omkring nordøst. Temperaturer på mellem 17 og 22 grader

Lørdag: Først på dagen vil der være med skyer og regn de fleste steder. Men hen på dagen vil det klare op og vi kan få mellem 20 og 25 grader. 

Søndag: Dagen vil være tør og med masser af sol. Der forventes temperaturer på mellem 20 til 25 grader, så der er gode rammer for en søndag uden for.

Mandag: Bliver også en sommerdag, med temperaturer på 20 til 25 grader og en del sol. Dog vil der mod sydvest efterhånden blive mere skyet og dermed mulighed for lokale regn- eller tordenbyger. 

Dagstemperaturerne vil i den første del af næste uge nå op på mellem 17 og 23 grader - men vil herefter midt på ugen kunne nå helt op på 28 grader.