DMI advarer: Det kommer op i ekstremer de kommende dage

11/8/20 06:41

Sarah Steenfeldt

Der bliver fortsat varmt vejr, hvilket betyder at vi skal være meget opmærksomme på brandfare. Foto: Shutterstock.com
Der er ingen tvivl om at sommeren nu langt om længe er kommet til Danmark. Men sammen med varmen, kommer der også farer som det er vigtigt at vi er opmærksomme på.

Nu har danskerne fået sommervarmen at mærke og der har været spækket med sol og varme på menuen, de seneste dage. Faktisk ser det ud til at fortsætte nogen tid endnu - og i weekenden meldes der om temperaturer som kan nå helt op på 32-33 grader, især i den sydlige del af landet.

Når varmen breder sig over det danske sommerland og vi ikke ser noget til regnen - så er det meget vigtigt at vi er ekstra opmærksomme. Derfor er DMI lige nu ude med en advarsel til danskerne på Twitter - de kommende dage når brandfareindekset nemlig op i ekstremer.

Torsdag er det over hele landet

Med det solrige vejr, høje temperaturer og den tørre natur, er der nemlig stor brandfare. Lige nu er en stor del af Danmark aftegnet med både orange og rød på kortet, hvilket betyder at der i de orange aftegninger er høj risiko for brandfare og ved de røde aftegninger er der meget høj risiko for brandfare.

Hvis man tager et kig de næste dage frem, på kortet med brandfareindekset, bliver en stor del af Danmark rød omkring torsdag - hvilket betyder at der torsdag, enten er høj eller meget høj risiko for brandfare i stort set hele landet.

Det betyder altså at vi skal være ekstremt påpasselige hvis vi er i færd med noget som kan afgive selv bittesmå gløder.

Herunder kan du se Twitters opslag med brandfareindekset.