DMI advarer: Forårsklassiker kan skabe problemer

02/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I dag er en rigtig klassisk forårsdag, hvor en helt særlig cocktail godt kan skabe lidt problemer.

Mest læste i dag

Hos DMI beskriver man i dag som en typisk forårsdag, hvor morgentåge, dis og drilske lave skyer, der senere er fulgt af opklaring og sol. Dette er beskrivelsen af opskriften på en typisk forårsdag, hvor vestenvinden hiver mild og fugtig luft op over det kolde hav omkring Danmark.

Det kan derfor også være rigtig svært for meteorologerne at forudsige præcist hvor og hvornår det klarer op - samt hvor varmt det bliver.

Sådan det lyder det fra meteorolog Trine Pedersen hos DMI. Hun beskriver at tågen giver meteorologen "grå hår". 

Hvis solen hurtigt får bugt med tågen, så vil dagens temperaturer komme op mod 10 grader - bliver tågen derimod hængende, så vil vi kun få tenperaturer på omkring 4 grader.

Skal man ud og køre i tågen, så er det derfor også ekstra vigtigt at være opmærksom. 

I dag starter dagen derfor skyet og med udbredt tåge, men efterhånden vil det klare op flere steder, med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 4 og 9 grader. I nat vil der igen blive tåget og temperaturer mellem 2 graders frost og tre graders varme.

Fortsat tåge og dis

Onsdag bliver mest skyet også med stedvis risiko for tåge. I løbet ad dagen vil det klare op og især i Nordjylland kan der komme lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 2 og 7 graders varme, og svag til jævn vind - ved kysterne dog op til frisk vind.

Torsdag starter mest skyet og tørt, senere klarer det op nordfra med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 2 og 7 graders varme, om natten temperaturer mellem frysepunktet og 5 graders frost. 

Fredag byder på lidt eller nogen sol, dog med mulighed for enkelte sludbyger. Temperaturer mellem 2 og 6 graders varme, med svag til jævn vind. Om natten ned til mellem frysepunktet og 5 graders frost.