DMI advarer: Her er der risiko for kraftig regn

Af: Thea Andersen

|

21/09/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI har udsendt en risikomelding.

Mest læste i dag

Selvom vi står op til en dag, der lægger flot fra start med god plads til solen, så skal du ikke pakke din paraply alt for langt væk. I hvert fald ikke hvis du bor i det vestlige Jylland.

Her ser det nemlig ud til, at der allerede her torsdag aften og natten til fredag vil komme kraftig regn, og det har nu fået DMI til at udsende en risikomelding for det område.

'Der er risiko for kraftig regn, der kan lokalt falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer,' skriver vejrtjenesten på sin hjemmeside.

Risikomeldingen gælder fra torsdag klokken 22 og frem til fredag klokken 07.

Du kan se præcist, hvilke områder, der er udsatte, på kortet herunder.

Ellers bliver det en 'lun men temmelig blæsende torsdag'.

'Meget lun luft bliver pumpet op over os fra sydlige retninger og det giver mulighed for, at vi kan ende dagen med at få den 10. meteorologiske sommerdag i hus her i september.

Temperaturen kommer nemlig op mellem 20 og 25 grader, men i Nordvestjylland kommer den formentlig ikke højere op end 18-20 grader,' lyder det.

DMIs varslingsniveauer

Risikomelding

Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

Kategori 1: Voldsomt vejr

Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.

Kategori 2: Farligt vejr

Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

Kategori 3: Meget farligt vejr

Følg myndighedernes råd. Vær forberedt på, at der er høj risiko for, at vejrudviklingen kan påvirke dig og dine omgivelser og forstyrre samfundets funktioner. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

Anbefalet til dig