DMI advarer: Her rammer det

Foto: Shutterstock

Fredagens vejr er ikke just forårsagtigt - og særligt en landsdel rammes hårdt.

Bor du i Vendsyssel eller den nordlige del af Danmark - så er det en god ide, lige at få styr på eventuelle løse genstande i haven. Der meldes nemlig om en yderst blæsende dag, med vindstød helt op til stormstyrke. Samtidig kommer der også lokale snebyger i nat.

"Det bliver en blæsende dag med en frisk vind til kuling fra sydvest og vest, med kraftige vindstød. I Vendsyssel kan med ved kysterne en overgang stedvis nå op på hård kuling med vindstød af stormstyrke, den kraftigste vind kommer i den nordlige del," lyder det fra DMI på hjemmesiden fredag morgen.

Læs også

Stor nyhed fra SKAT: I dag sker det

I dag starter med gråvejr og indslag af regn - senere vil solen dog kigge frem i perioder, dog først i den nordvestlige del af landet. Sidst på dagen vil vinden begynde at aftage og i nat vil der endda være kig til stjernerne - hvilket betyder, at der flere steder kan komme let nattefrost. Dagstemperaturen vil i dag ligge på mellem 5 og 9 grader, mens natten temperaturer vil ligge på mellem 2 graders varme og 3 graders frost.

"I Nord og Nordvestjylland er der i nat også mulighed for byger, de driver ind fra Nordsøen. Bygerme vil ved kyster med pålandsvind falde som regn, men inde over land gå over i sne. Derfor kan der i denne del af landet i nat lokalt forekomme sneglatte veje.," lyder det ydermere fra DMI.

Sol - og måske sne

Lad os samtidig kaste et nærmere blik på weekendens vejr.

Lørdag byder på nogen eller en del sol, men også stedvis perioder med skyet vejr og enkelte byger. Temperaturer mellem 5 og 9 graders varme, og svag til jævn vestlig vind. I Nordjylland op til frisk vind.

Søndag skyet vejr med nedbør de fleste steder - primært som regn, men først på dagen muligvis som stedvis slud eller tøsne. Natten til mandag vil det dog klare noget op. Temperaturer om dagen på mellem 2 og 6 graders varme, og om natten på mellem 2 graders frost og 3 graders varme. Let til frisk vind og ved kysterne en overgang med stedvis hård vind.

Læs også

Finale i aften: Hun vinder X Factor

Mandag byder på lidt eller nogen sol og enkelte byger. I den østlige del af landet vil der først på dagen være skyet med stedvis regn. Temperaturer mellem 5 og 8 grader, og let til frisk vind.

Tirsdag byder på nogen sol de fleste steder, men fortsat mulighed for enkelte byger. Temperaturer mellem 5 og 10 graders varme.

På nuværende tidspunkt ser de efterfølgende dage ud til, at byde på fortsat stabilt vejr og uændrede temperaturer.