DMI advarer: Kraftigt snefald på vej

Af: Emil Martesen

|

02/12/2023

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Endnu en portion sne er på vej.

Lige nu læser andre også

I første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og de vinterlige tendenser ser bestemt ikke ud til at lakke mod enden.

Den kolde og vinterlige vejrtype fortsætter nemlig weekenden over, og der vil fortsat komme snebyger hist og her, de fleste steder dog ikke i større mængder.

Det skriver DMI.

Lørdag ligger vi fortsat med en kold nordlig vind, som holder temperaturen under frysepunktet de fleste steder. Dagen bliver således også en skyndsom blanding af sol og snebyger. Alle får sol af se i løbet af dagen, men der er vil være flere steder hvor det holder tørt. Natten til søndag skal vi stedvis atter ned under 10 graders frost.

Søndag begynder varmen at presse på fra sydvest, og derfor vil man i de sydvestlige egne opleve at temperaturen kommer over frysepunktet og ved Vesterhavet oveni købet stedvis helt op til 5 graders varme. Mens der i resten af landet fortsat vil være frost, og man kan stadigvæk opleve at der kommer nogle cm sne.

En landsdel skiller sig dog ud, og det er den nordlige og centrale del af Jylland. Her antyder flere vejrprognoser nemlig, at kraftige snebyger kan ramme området natten til søndag og et stykke op ad søndagen. Der er en risiko for, at snebyger stedvis kan blive så kraftige, at der henover 6 timer samlet set kan komme op mellem 15 og 20 cm sne! Hvis der kommer så meget sne, rammer det inde for kriteriet kraftig snefald, hvilket er mere end 15 cm sne på 6 timer.

I næste uge vil varmen forsat presse på og vi vil får en perioden med temperaturer over frysepunktet. Så skal der bygges flere snemænd, er det med at komme ud i weekenden.

Anbefalet til dig