DMI advarer: Markant vejrskifte på vej

22/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Hvis du allerede var begyndt at iføre dig klipklapper og sandaler, så bør du nok gemme dem væk igen.

Mest læste i dag

Efter en periode med sol og behagelige forårstemperaturer bringer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nu en mindre opmuntrende vejrudsigt. Fra lørdag til søndag vil der ske en betydelig vejrændring, og det solrige vejr vil blive sat på pause.

Det højtryk, der har ligget nordøst for Danmark og sikret tørt og solrigt vejr den seneste uge, er ved at miste styrke. Dette vil resultere i et mere omskifteligt vejr i weekenden, hvor solskin og tørvejr vil blive erstattet af skyer og regn.

Lørdag morgen starter med det velkendte tørre og solrige vejr, men i løbet af dagen nærmer et frontsystem sig fra Frankrig. Dette medfører skyet vejr og regn, der vil strække sig over landet, hvor nogle byger kan blive kraftige.

Områder øst for Storebælt kan dog forvente at holde tørt indtil natten til søndag. Bornholm vil fortsat kunne kalde sig "Solskinsøen", da højtliggende skyer først forventes ved solnedgang.

Søndag morgen vil regnfronten have flyttet sig videre til det sydvestlige Sverige, men der kan stadig forekomme lidt nedbør i Nordsjælland. Bornholm vil sandsynligvis opleve tørvejr igen først på eftermiddagen. Der vil være perioder med solskin, men også spredte byger.

Den kommende uge byder på ustadigt vejr med skyer, regn og byger. Vinden vil i perioder komme fra vest og nordvest, og temperaturerne vil gradvist falde.

DMI kommer med en kraftig opfordring til, at danskerne nyder den sidste dag med sol og varme, før vejret desværre går hen og slår om til regn og mere ustadigt vejr.