DMI advarer mod ugens vejr: Stormende blæst og stigende vandstand

Nyheder
Danmark kigger frem mod en regnfuld afslutning på ugen. Foto: Shutterstock
Vær forberedt på stormende kuling med vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand i løbet af torsdagen.

Mest læste i dag

DMI kommer tirsdag med en klokkeklar men mindre opmuntrende melding.

Selvom vi var mange, der håbede på, at forårsvejret endelig var på vej, så ser det ud til, at vi skal forberede os på endnu en omgang regnfyldt blæsevejr. 

Og så endda af den helt hårde slags. 

Vejret ser nemlig ud til at blive så slemt, at DMI har set sig nødsaget til at udsende et varsel for farligt vejr. 

Årsagen er vand, som presser sig ind i Vadehavet i løbet af torsdagen og giver forhøjet vandstand. Hos DMI fortæller meterologerne, at de forventer vandstanden vil stige op til mellem 240 og 280 centimeter over, hvor vandkanten normalt holder sig. Der vil især være pres på i de tre timer mellem klokken 15 og 18.

DMI forventer også hård blæst

Som om den forhøjede vandstand ikke var nok, så ser det også ud til, at vi får et ordentligt rygstød frem mod weekenden. 

Faktisk ser det desværre ud til, at det bliver et rygstød af stormstyrke. 

Et kraftig blæsevejr bevæger ind over landet fra vest i løbet af torsdag formiddag. Vinden tiltager til hård vind til hård kuling med vindstød af stormstyrke. 

Det er især langs kyster med pålandsvind, at der er risiko for stormende kuling med vindstød af stærk storm.

DMI lover, at de holder øje med vejrudviklingen og opdatererer deres varsel, hvis der sker ændringer, som ugen skrider frem. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig