DMI advarer mod voldsomt vejr i hele Danmark

19/3/23 06:21

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DMI har udsendt en kategori 1-varsel.

DMI har udsendt et kategori 1-varsel angående ekstremt vejr, der påvirker hele Danmark. Et omfattende tågedække er forventet, hvilket kan medføre vanskeligheder for vej- og lufttrafikken.

I det kommende døgn vil et varmt og fugtigt vejr dominere over Danmark, og med svage vinde vil tåge dannes adskillige steder. Tågen kan blive så tæt, at sigtbarheden reduceres til under 100 meter, hvilket er grænsen for et tæt tågevarsel. DMI rapporterer, at der allerede er opstået tæt tåge flere steder i landet, og i visse områder er sigtbarheden nede på under 100 meter.

Tæt tåge kan opstå forskellige steder indtil søndag formiddag. Forventningen er, at tågen vil begynde at lette i løbet af søndag formiddag, men den kan fortsat genere trafikken i løbet af dagen, særligt langs Vestkysten og Vadehavet. Tågen forventes dog at blive mindre intens.

DMI overvåger situationen og vil udsende opdateringer efter behov. Når du færdes i tåge, er det vigtigt at træffe de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dig selv og andre. Kør med forsigtighed, og sørg for at tænde lysene på din bil. Vær opmærksom på, at tågen kan forårsage forsinkelser i trafikken og have indflydelse på flyafgange.

Hold dig informeret ved at følge DMI's opdateringer og vær parat til at ændre dine planer, hvis vejrsituationen kræver det. Vær opmærksom på de udfordringer, som tågen kan medføre, og tag hensyn til vejret i dine beslutninger.

Sådan bliver vejret resten af dagen

I dag vil vejret byde på overskyet himmel, udbredt tåge eller dis og lokale byger. Dog vil der opstå nogen opklaring i løbet af dagen, men overvejende skyet vejr vil fortsætte, og tågen kan fortsat genere visse områder.

Temperaturen forventes at stige til mellem 8 og 12 grader med svag til let vind fra syd og sydøst. Aftenen og natten til mandag vil igen bringe tåge eller dis flere steder, med temperaturer mellem 4 og 7 grader og svag til jævn vind fra vest.