DMI advarer om blandede bolsjer: Sådan bliver ugens vejr

17/6/20 07:30

Nanna Christina Smidt

Denne uge har indtil videre været god, men nyd vejret, for snart kommer regnen. Weekenden kan være en anelse usikker i forhold til nedbør.

I dag får vi et mindre lavtryk over den østlige Østersø nær Øland, som bevæger sig langsomt mod nordøst.

Varm og fugtig weekend

Når weekenden begynder, fredag, kommer der et lavtryk fra Polen, som bevæger sig langsomt mod nordvest. Med sig har den varm og fugtig luft med regn eller byger, som strømmer ind over Danmark fra øst eller sydøst.

Men allerede fra starten af næste uge forventer man, at et nyt højtryk at rammer Danmark fra sydvest med bedre vejr.

Torsdag kommer der nogen eller en del sol, men man kan også risikere byger. Temperaturen vil komme op på mellem 20 og 27 grader.

Bor du ved Østersøen er vejret dog mere kedeligt, og her kan du kun forvente mellem 15 og 20 grader. Om natten bliver vejret klart, mens der i den østligste del bliver skyet med regn, som kan ende ud i torden. Her vil nattemperaturen komme helt ned på mellem 13 og 17 grader.

Vinden bliver svag til jævn nordøstlig eller skiftende vind. Men på Bornholm kan du opleve frisk vind.

 

Fredag bliver mest skyet vejr med regn og måske torden. Men nogen steder vil der komme lidt eller nogen sol.

Temperaturne kommer op på mellem 21 og 26 grader, mens der på solskinsøen Bornholm og ved kysterne kun bliver mellem 15 og 20 grader.

Vinden bliver svag til jævn fra det nordøstlige eller også kommer der skiftende vind. Natten bliver mest skyet, og man vil kunne opleve regn og torden. Nattemperaturne kommer ned på mellem 13 og 18 grader, og vi får svag til jævn vind mellem nordøst og nordvest.

Nu er weekenden i gang, men lørdag bliver også skyet og der vil komme  perioder regn eller byger og torden. Temperaturene kommer dog op på mellem 20 og 25 grader. Det bliver varmest i det nordlige Jylland og koldest på Bornholm, hvor de får mellem 15 og 20 grader. Natten bliver middel med temperaturer på mellem 13 og 18 grader, med en svag til jævn vind.

Søndag er regnen desværre ikke forsvundet. Men vi får nogen sol, men der vil i perioder være skyet med enkelte byger. Natten bliver mest tør og skyet.

Temperaturerne kommer op på mellem 18 og 24 grader, men om natten ned til mellem 13 og 16 grader. Vinden bliver svag til jævn.