DMI advarer om tæt tåge: Kør forsigtigt

Af: Thea Andersen

|

30/01/2024

Foto: DMI
Skal du ud i morgentrafikken, så tag afsted i god tid og kør forsigtigt, lyder opfordringen fra DMI.

Mest læste i dag

Gråt vejr, udbredt dis, tåge og mod nordvest regn i perioder.

Det er, hvad der er på menuen denne tirsdag.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner, der forventer at tågen bliver liggende længe. Derfor har man udsendt en risikomelding om tæt tåge, der gælder for hele landet med undtagelse af Bornholm og den nordligste del af både Jylland og Sjælland.

'Der er risiko for tæt tåge med sigtbarhed under 100m,' lyder det.

Vinden forventes dog at aftage, som dagen skrider frem.

Det betyder, at tågen vil lette og sigten blive bedre.

Foto: DMI

De kommende dage

Onsdag byder på tørvejr og først nogen sol, men efterhånden bliver det skyet. Temperaturen bliver mellem 3 og 7 grader, mens vinden bliver jævn til hård vind omkring vest, der tiltager til mellem frisk vind og kuling fra sydvest. Mod nord kan der stedvis komme hård kuling med kraftigere vindstød.

Torsdag er der udsigt til lidt eller nogen sol med enkelte byger. Temperaturen ventes at ligge mellem 5 og 7 grader, mens vinden bliver frisk til kuling fra nordvest og vest. Ved kysterne op til hård kuling med kraftige vindstød, men vinden aftager efterhånden en smule.

Vejret fredag bliver skyet med regn af og til. Temperaturen ventes at ligge mellem 5 og 9 grader, og vinden vil være jævn til hård vind fra vest og sydvest. Ved kysterne stedvis kuling, og kraftigere vindstød.

Anbefalet til dig