DMI advarer: Risiko for skybrud visse steder i landet

Af: Ida Hansson

|

15/05/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forårsvejret er sat på pause.

Lige nu læser andre også

Den centrale del af Jylland kan forvente en våd og stormfuld start på ugen, da kraftige regn- og tordenbyger forventes at ramme regionen mandag. Ifølge DMI er årsagen en kombination af fugtig luft og temperaturer omkring de 20 grader, der skaber de ideelle betingelser for skybrud og torden.

Vejrprognoser antyder, at bygerne i visse områder kan blive så kraftige, at de falder inden for kategorien skybrud. Dette kræver, at der falder 15 mm regn eller mere på blot 30 minutter. Ud over skybrud kan der også forventes torden og lokalt kraftige vindstød.

Situationen i resten af landet er mere usikker, og det er uklart, om der kommer byger og i givet fald, hvor kraftige de vil være. På grund af denne usikkerhed har DMI udstedt en risiko for skybrud og torden i en større del af landet.

Vejret resten af ugen

Efter mandagens kraftige regnbyger og torden over Jylland ser vejret ud til at blive mere roligt og stabilt resten af ugen. Her følger en oversigt over vejret i de kommende dage:

Tirsdag: Forvent spredte byger og perioder med lidt eller nogen sol. Dagtemperaturerne vil ligge mellem 11 og 16 grader, og vinden vil være let til frisk fra nordvest og vest. Ved kysterne kan der optræde hård vind. Aften- og nattemperaturer falder til mellem 5 og 10 grader, mens vinden bliver jævn til hård fra vest og nordvest, og ved kysterne kan der stedvis opstå kuling.

Onsdag: Dagen byder på nogen sol flere steder, men mod sydvest vil der være mere skyet vejr og muligvis en lokal byge. Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 8 og 13 grader. Vinden vil være jævn til hård fra vest og nordvest, og ved kysterne kan der tidligt på dagen stedvis være kuling. Aften- og nattemperaturer falder til mellem 3 og 8 grader, og vinden vil være svag til frisk fra vest og nordvest.

Torsdag: Torsdag forventes mest tørt vejr med nogen eller en del sol. Dagtemperaturerne vil ligge mellem 11 og 16 grader, mens nattemperaturerne falder til mellem 4 og 9 grader. Vinden aftager og bliver svag til jævn, primært fra vest.

Fredag: Fredag vil også være mest tørt med nogen eller en del sol, men skydække vil øges i løbet af dagen. Dagtemperaturer vil ligge mellem 13 og 18 grader, og nattemperaturerne mellem 5 og 10 grader. Vinden vil være svag til jævn fra skiftende retninger.

Lørdag og søndag: Weekenden ser ud til at byde på mest tørt vejr og stigende temperaturer. Det er en god mulighed for at nyde det gode vejr efter en uge med varierende vejrforhold.

Anbefalet til dig