DMI advarer: Voldsomt vejr på vej

09/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Vejret kan blive ganske voldsomt i løbet af mandagen. Foto: Pixabay
Vejrmæssigt får Danmark en hård start på ugen. Det fortæller DMI, der mandag varsler om voldsomt vejr.

Mest læste i dag

Mandag morgen hænger skyerne tungt og regnen falder taktfast over en stor del af landet. Det ligner en vejrmæssigt benhård start på uge.

Dog rammes særligt en egn mere end de andre. I den vestlige del af Nordjylland er Danmarks Metrologiske Institut så sikre på, at vejret bliver hårdt, at de har udsendt et kategori 1-varsel. Det betyder, at man skal forvente, at der kommer vindstød af stormstyrke og at vandstanden kan stige så voldsomt, at de store mængder vand potentielt kan føre til oversvømmelser.

DMI forventer, at vandet i den vestlige del af Limgjorden mandag vil stige fra 1.3 til 1.4 meter. Det forventes først, at vandet stopper med at stig mandag aften omkring klokken 20. Vandet stiger da der - dagen igennem - vil falde en hel del nedbør, samt der vil blæse en yderst kraftig vind, som kan nå op på stormstyrke. Resten af landet bliver dog ikke glemt. Her kan man se frem til regn og blæst det meste af dagen, hvor temperaturen vil placere sig et sted mellem seks og otte grader. 

DMI håber på sol i ugens løb

Når man kigger frem mod resten af ugen, kan vejret bedst beskrives som en blandet omgang, hvor sol og vindstød følges ad. 

Tirsdag bliver en tør dag, hvor der formentlig vil komme en del sol. Selvom morgenen bliver kold, vil temperaturen stige til mellem fire og syv grader i løbet af dagen. Aftentimerne bliver præget af kraftig vind, der nogle steder kan udvikle sig til kuling. 

Onsdag fortsætter den gode stime med lidt sol og tørt vejr. Igen forventes det dog at blæse op senere på dagen. Temperaturen vil være omkring fem og otte grader. Torsdag titter solen frem igen. Her er der særligt gode chancer for at fange et par af årets sidste solstråler, hvis man bor i Jylland. Enkelte regnbyger undgår man dog ikke. Torsdagstempraturen sniger sig ikke længere op end fem grader, og lige som de andre dage kan der forventes en del blæst senere på dagen. 

Fredag og weekenden bliver en overskyet fornøjelse. Enkelte steder i landet vil man - oveni de tunge skyer - også kunne opleve slud og kraftig vind med temperaturer, der vil ligge mellem to og fem grader. 

 

Anbefalet til dig