DMI: Afbestil flybilletten sydpå – nu bliver det meget varmere i Danmark

24/6/20 08:35

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock.com
Der er virkelig en varmebølge på vej, hvis man skal tro de nye tal for DMI. De skriver nemlig, at der et højtryk på vej ind over Danmark, som kommer til at give os et mere stabilt og gradvist noget varmere vejr.

Men allerede fredag bevæger højtrykket sig mod øst, så der bliver åbnet op for at fronter og mere ustabil luft kan nærme sig vestfra.

Sommer torsdag

Vi starter dog ud med tørt vejr med en del sol, og temperaturer på op mellem 23 og 28 grader. Man kan ved kyster opleve pålandsvind, så her er lidt køligere, samtidig kan der være svag til let vind. Aftenen bliver også lun med sol, og om natten tørt og ret klart vejr, men temperaturerne kommer ned mellem 13 og 16 grader, og vinden kommer fra øst og sydøst, og bliver svag til jævn vind mest fra.

Fredagen sparker weekenden i gang med en del sol. Sådan bliver det i både den sydlige og vestlige del af Danmark. Man kan dog måske opleve en lokal eftermiddagsbyge. Temperaturerne kommer igen op mellem 23 og 28 grader, og ved kysterne kommer der pålandsvind, og er bliver dermed lidt køligere. Natten bliver lun, men graderne falder til mellem 15 og 20 grader. Vinden bliver hele døgnet svag til jævn vind fra øst og sydøst.

Resten af weekenden kommer der meget sol, men lørdag eftermiddag kan der komme stedvis flere skyer og lokale byger, og man kan også risikere torden. Temperaturerne kommer igen op mellem 23 og 28 grader – nogle steder endda måske 30 grader. Vinden bliver svag til jævn mest omkring sydøst, men senere i skiftende retninger. Om natten bliver vejret klart, men der kan fortsat komme enkelte byger. Temperaturerne sniger sig ned mellem 15 og 20 grader, og vinden bliver svag til jævn fra syd og sydvest, mens der ved Vestkysten stedvis kommer op til frisk vind.

Vi slutter weekenden af med nogen sol, men der kommer efterhånden også flere skyer og stedvis regn eller byger vestfra. Temperaturerne kommer op mellem 20 og 27 grader, hvor det bliver varmest øst på i landet. Natten bliver køligere og mest skyet og stedvis regn eller byger mange steder. Temperaturerne kommer helt ned på mellem 13 og 18 grader, mens man hele døgnet kan opleve en let til jævn vind fra sydvest, mens der ved Vestkysten kommer stedvis op til frisk.