DMI afslører: Det kommer til at dufte af jul

21/12/20 07:51

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu nærmer vi os juleaften og selvom det er et stykke tid siden, at DMI afblæste den landsdækkende hvide jul - så kan vi jo godt tage et kig på, hvordan julens vejr kommer til at se ud. Det tyder nemlig på, at det kommer til at være lidt mere "julet" end først antaget.  DMIs vagtchef melder nu, at udsikkerheden om vejret juleaftensdag er blevet mindre, idet vi nærmer os mere og mere. Der ventes et lavtryk over sydlige England den 23. december, som lige nu ser ud til, at tage en bane syd om Danmarl - det betyder at vi kommer på den kolde side af lavtrykket.  Flot 1. juledag Derfor ser juleaftensdag ud til at byde på tørt vejr med nogen sol, selvom der dog først på dagen vil være mange skyer mod syd. Der kan endda også komme enkelte lette slud- og nebyger, men det bliver ikke alle steder i landet at vi oplever det - det bliver kun nogle få steder. Temperaturen vil være lidt over frysepunktet til 5 graders varme. Julenatten bliver klar med udbredt nattefrost og temperaturer ned til 4 graders frost - der er derfor risiko for rimglatte veje og man bør derfor være forsigtgt hvis man er ude og køre. Har du planer om at skulle ud og gå en lang tur 1. juledag, for at få alt det gode mad til at synke ned - så kan du godt glæde dig. Første juledag bliver nemlig med flot vejr, med nogen sol - der bliver dog køligt i vejret - temperaturen vil nemlig kun lige snige sig over frysepunktet. Om aftenen starter det med frost til hele landet, men i løbet af natten stiger temperaturen til omkring 5 grader. 2. Juledag vil derimod blive blæsende, med gråvejr, regn og byger. Temperaturen vil blive mellem 4 og 8 grader.    

Nu nærmer vi os juleaften og selvom det er et stykke tid siden, at DMI afblæste den landsdækkende hvide jul - så kan vi jo godt tage et kig på, hvordan julens vejr kommer til at se ud. Det tyder nemlig på, at det kommer til at være lidt mere "julet" end først antaget. 

DMIs vagtchef melder nu, at udsikkerheden om vejret juleaftensdag er blevet mindre, idet vi nærmer os mere og mere. Der ventes et lavtryk over sydlige England den 23. december, som lige nu ser ud til, at tage en bane syd om Danmarl - det betyder at vi kommer på den kolde side af lavtrykket. 

Flot 1. juledag

Derfor ser juleaftensdag ud til at byde på tørt vejr med nogen sol, selvom der dog først på dagen vil være mange skyer mod syd. Der kan endda også komme enkelte lette slud- og nebyger, men det bliver ikke alle steder i landet at vi oplever det - det bliver kun nogle få steder. Temperaturen vil være lidt over frysepunktet til 5 graders varme.

Julenatten bliver klar med udbredt nattefrost og temperaturer ned til 4 graders frost - der er derfor risiko for rimglatte veje og man bør derfor være forsigtgt hvis man er ude og køre.

Har du planer om at skulle ud og gå en lang tur 1. juledag, for at få alt det gode mad til at synke ned - så kan du godt glæde dig. Første juledag bliver nemlig med flot vejr, med nogen sol - der bliver dog køligt i vejret - temperaturen vil nemlig kun lige snige sig over frysepunktet. Om aftenen starter det med frost til hele landet, men i løbet af natten stiger temperaturen til omkring 5 grader.

2. Juledag vil derimod blive blæsende, med gråvejr, regn og byger. Temperaturen vil blive mellem 4 og 8 grader.