DMI afslører: Sådan bliver nytårsvejret

30/12/20 08:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Torsdag i denne uge, skal der fyres raketter af og laves løjer, der er det nemlig nytårsaften.

De sidste dage har vejret ikke ligefrem været noget at råbe hurra for. 

Den hvide jul udeblev og siden har juledagene henslæbt sig indsvøbt i et slør af gråtoner og regnbyger. Det går dog nok. Det mange danskere netop nu spekulerer på, er formentlig hvordan vejret bliver nytårsaften. 

Selvom den festlige aften i første omgang gik fri for yderligere sanktioner, så gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det onsdag på et pressemøde klart, at årets nytårsaften - i skyggen af coronavirus - helst ikke skal afholdes præcis som sædvanligt.

Det kan dog ikke afvises, at nogle borgere stadigvæk glæder sig til at skyde nytårskrudt af. Når det er tilfældet, skal vejret dog helst være til det, så lunten ikke fryser inden den er antændt og de mange flotte farver på himlen er til at se. 

Nu melder DMI ud, om det bliver tilfældet i år. 

Vejr til raketter og løjer

Det fortæller Newsbreak, der har talt med netop DMI.  

Vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Frank Nielsen, har på fornaledning af mediet kigget nærmere på, hvordan vejret ser ud, når mørket falder på torsdag. 

Umiddelbart er der gode nyheder, hvis man gerne vil skyde raketter af eller ud og sprøjte med barberskum.

"Det bliver hverken meget koldt eller vådt, så vejret kommer ikke til at genere så meget i forhold til, at man kan komme udendørs," udtaler meterorolog Frank Nielsen, inden han tilføjer: 

"Der vil stadig være mange skyer, men de ligger ikke lavt, så det vil ikke være den store hindring for nytårsraketterne."