DMI: Anderledes påskevejr på vej

11/4/22 05:18

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er der et vejrskifte på vej til Danmark.

Ifølge DMI er der udsigt til, at danskerne kan fejre påsken i et vejr, der er anderledes, end det, der har præget landet i de seneste dage.

Allerede fra i dag, mandag, vil der ske et skifte i vejret, hvor den kraftige blæst, der har præget landet de seneste dage, vil aftage. DMI beretter om, at temperaturen vil befinde sig mellem otte og ti grader, mens den mandag aften og nat vil lyde på mellem tre graders frost og to graders varme.

Tirsdag kommer vejret også til at være tørt, men dog vil solen kun kigge en smule frem. Det vil nemlig være mest skyet, mens temperaturen vil lyde på mellem syv og 12 grader. Vinden bliver ikke nær så kraftig, som i de seneste dage, men derimod let til frisk.

Onsdag bliver ugens varmeste dag, men der vil igen være mest skyet, mens der i Nord- og Vestjylland kan falde lidt regn. Temperaturen vil variere mellem 12 og 17 grader, mens vinden vil være svag til jævn mellem sydøst og sydvest.

Når torsdagen melder sin ankomst, vil dagen have skyer med sig. Disse skyer kan desuden indeholde enkelte byger, lyder det fra DMI. Der er dog også mulighed for en smule sol i løbet af dagen, men temperaturen falder til mellem syv og 12 gader.

Fredag er der en forventning om, at det vil blive tørt med en del sol og en temperatur på mellem syv og 12 grader. Både lørdag og søndag er der også en forventning om, at det vil være tørt og roligt vejr med enten uændrede eller lidt stigende temperaturer.

Ifølge DMI er der i hvert fald sikkerhed for, at der i den kommende uge vil ske en overgang til et mildere vejr, hvorfor der ikke er noget, der tyder på, at det bliver en blæsende påske.