DMI: Blæsevejret fortsætter

17/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Det blæsevejr der har terroriseret Danmark i weekenden vil aftage i løbet af eftermiddagen

Mest læste i dag

De sidste to søndage har danmark været udsat for massivt blæsevejr med regnbyger, som har fået vanstanden til at stige dramatisk flere steder i landet. 

Mange byer i jylland har udmeldt, at de ikke længere kan stille noget op mod de store vandmængder. Desværre melder DMI om fortsat regn og kraftig blæst.

Blæsten fortsætter

Det blæster forsat meget i Nordvestjylland indtil midt på eftermiddagen. Det medfører også at der fortsat er forhøjet vandstand i Limfjorden. 

Det skriver DMI i dag.

I nordvestjylland er der op til stormende kuling fra sydvest med vindstød af stormstyrke. Den kraftige blæst vil i eftermiddag taget noget af, og kommer under varslingsgrænsen.

Den kraftige vind fra sydvest og vest vil ligeledes resultere i forhøjet vandstand, i den vestlige del af Limfjorden (120-160 cm).

Jetstrøm over atlanterhavet

En meget kraftig jetstrøm ligger i øjeblikket over Atlanterhavet og har dannet dybe og kraftige stormlavtryk mellem Island og Skotland. Lavtrykkene tager turen ind mod den centrale del af Skandinavien.

På sydsiden af lavtrykkene blæser det kraftigt og det får vi at mærke i Danmark både i dag.

Vejret resten af ugen

Tirsdag byder på regn og dagtemperaturer mellem 5 og 7 grader. Vinden bliver jævn til hård vind fra sydvest og vest, ved kysterne op til kuling, men i løbet af natten aftager viden dog en smule

Onsdag starter solrigt men senere på dagen kommer der en del byger. Det bliver mellem 5 og 7 grader og vi får jævn til hård vind. Om natten er der risiko for frost. 

Torsdag bliver skyet og regnfuld med temperaturer mellem 5 og 8 grader. Vinden tiltager til kuling fra syd og sydvest. I løbet af natten drejer vinden over til vest og og fortsat frisk vind til kuling.

Fredag starter med nogen sol men derefter kommer der regn vestfra. Temperaturene ligger mellem 4 og 8 grader og der er stadig hård vind til kuling.

Lørdag får vi skyer og regn. Temperaturen ligger mellem 5 og 8 grader og vinden er hård, stedvis med vindstød af stormstyrke.

 

Anbefalet til dig