DMI: Dage med torden, hagl og vindstød af stormstyrke

05/7/20 07:01

Per Broch

Vi kan risikere lokalt tordenvejr. Foto: Shutterstock.com
Det er ikke ligefrem sommervejr, man kigger ud på fra søndagskaffen. Søndagsvejret bliver en kølig omgang og de følgende dage ser ikke bedre ud. Temperaturerne løfter sig lige til over 15 grader, med gråvejr og regnbyger fra morgenstunden.

Selvom vi er kommet ind i juli, og vi alle hunger efter en dag med sol og temperaturer over 20 grader, så har vejret en helt anden plan med de kommende dage.

Vi får nemlig en temmelig efterårsagtig 'omgang', hvor vi både kan opleve vindstød af stormstyrke, torden og lyn og som en lille bonus kan vi også få voldsomme haglbyger.

Fra morgenstunden søndag bliver det gråt og vådt. Efterhånden som dagen går på hæld vil vinden tage til i styrke. I løbet af natten kan der komme lokale hagl og tordenbyger især i Jylland.

Mandag kan hele landet forvente at blive ramt af både hård vind, lave temperaturer og lokale torden og haglbyger.

Danske ferieplaner med efterårsvejr

Mange danskere har planlagt ferier i sommerhuse, på campingpladser eller endda som vandrende i den danske natur med overnatning i shelters. Her bliver de næste dage ikke nogen fest.

I stedet skal man væbne sig med tålmodighed, for der er umiddelbart ikke nogle tegn på at vejret bliver markant bedre. Den næste uge er fyldt med vådt, koldt og blæsende vejr. Find derfor det gode humør frem, et par brætspil og god mad. Så skal det hele nok gå og vi kan vente til senere på sommeren, hvor vi forhåbentlig kan nyde en god solskinsdag.