DMI: Danmark delt i to - her rammer regnen

Af: Thea Andersen

|

09/11/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Landet er torsdag delt i to - den ene del får regn, mens den anden kan se frem til dis eller tågebanker, enkelte byger og måske lidt sol.

Mest læste i dag

Torsdag bliver Danmark delt i to. I hvert fald rent vejrmæssigt.

Det oplyser meteorolog ved DMI Andy L Ahumada i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Ifølge meteorologen vil en frontzone med regn næsten gå i stå over de østlige egne, hvor det vil regne det meste af dagen. Der er dog ikke tale om de helt store nedbørmængder, og frem til natten til fredag ventes der at falde et sted mellem fem og 15 millimeter regn i området.

I den vestlige del af Danmark starter torsdagen med tågebanker, men ellers enkelte byger og mulighed for lidt eller nogen sol i løbet af dagen.

Det er dog usikkert, hvor grænsen mellem regn og tørvejr præcist kommer til at ligge.

Temperaturerne ventes at være fra syv til ti grader, og vinden bliver svag til jævn fra syd og sydvest. Dog bliver dagen en tand mere blæsende ved kysterne i den syd- og østlige del, hvor DMI melder om op til frisk vind.

Weekendvejret

Fredag bliver mest skyet med en del byger, men også lidt sol. Temperaturerne forventes at ligge mellem fem og otte grader, og vinden bliver svag til jævn vind mellem syd og sydvest. Ved kysterne endda stedvis op til frisk vind.

'Spredte byger og kun lidt sol' er også, hvad vi kan se frem til lørdag. Her bliver temperaturerne ret uændret, mens vinden bliver let til frisk vind, mest fra mellem nord og vest.

Søndag fortsætter lidt i samme spor med spredte byger, men også perioder med lidt eller nogen sol. Temperaturerne kommer op mellem seks og ni grader, om natten ned til tre frostgrader. Vinden bliver let til frisk vind, mest fra mellem nord og vest.

Anbefalet til dig