DMI deler trist nyt: Gælder hele næste uge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det gælder hele ugen, skriver DMI.

Mest læste i dag

Dagens længde er tiltaget med 3 timer, og foråret nærmer sig. Vintergækker kigger frem, og nøddebuskene blomstrer.

Selvom foråret nærmer sig, så ville det være synd at sige, at forårsvejret også gjorde. Vinteren er nemlig ikke helt forbi.

Indtil nu har meldingen lydt på, at Danmark ville få sne i uge 8, men det er nu blevet udskudt til uge 9, hvis man kigger på DMI's månedsprognose.

I den forgangne nat har der mange steder været frost. Da først solen begyndte at gå på hæld lørdag aften, faldt temperaturen cirka 8 grader på 2-3 timer i Østjylland.

Hvis du finder Horsens/Bygholm målestation på DMI.DK under Vejrdata og Målinger seneste 24 timer, kan du selv få syn for sagen.

Sådan skriver DMI i deres seneste kommentar.

Årsagen til det hurtige temperaturfald skal findes i det helt stille og klare vejr. Netop i Østjylland omkring Horsens og Vejle var det helt vindstille og uden en sky på himlen.

Det betød, at jordens varme røg direkte ud i verdensrummet. Er der skyer, vil skyerne stoppe varmeudstrålingen fra jorden.

Er det bare lidt vind, vil vinden skabe omrøring i luften og dermed dæmpe hvor meget varme, der om natten tabes til verdensrummet.

I Østjylland blev det i løbet af aftenen skyet, hvilket fik temperaturen til at stige cirka 4 grader.

Vejret i de kommende dage

Selvom det er slut med nattefrost for denne omgang, så er der ikke meget at juble over. Det snevejr, der oprindeligt så ud til at komme i uge 8, ankommer i uge 9 i stedet.

Men indtil uge 9 er der heller ikke meget at råbe hurra for.

Søndag passerer en varmfront med silende regn Danmark. Derefter går det slag i slag i næste uge, hvor den ene front efter den anden skal forbi os.

Selvom fronterne ikke giver de store mængder regn kan kombinationen af nedbør, den vandmættede jord og meget vand i vandløbene give lokale oversvømmelser.

Anbefalet til dig