DMI: Det bliver en varm og våd weekend

18/6/20 06:30

Julie Møller

Foto: Shutterstock
De lunere temperaturer har ramt Danmark, og det ser ud til at fortsætte. Til gengæld kan vi også forvente en weekend med skyet vejr, regn og torden.

Det starter flot ud med dagens vejr, torsdag den 18. juni, med nogen eller en del sol. Der kan dog også være enkelte lokale byger. Temp. op mellem 20 og 26 grader, ved Østersøen dog kun mellem 15 og 20 grader. I aften vil der fortsat være nogen sol og mest tørt vejr, men i løbet af natten vil der i den østligste og sydlige del af landet efterhånden komme skyer med stedvis regn eller byger. Det våde vejr fortsætter hen over weekenden.

Det bliver vådt

Fredag vil den østligste del af landet være mest skyet vejr med regn eller byger, der kan være med torden. Området med regn og byger breder sig i løbet af dagen og aftenen mod vest og nordvest. Temp. op mellem 21 og 26 grader varmest bliver det i Nordvest og Nordjylland. På Bornholm og ved kyster med pålandsvind mellem 15 og 20 grader. Svag til jævn nordøstlig eller skiftende vind. 

Det fortsætter både lørdag og søndag med skyer og i perioder regn eller byger, der kan være med torden. Temp. op mellem 18 og 25 grader, på Bornholm dog mellem 15 og 20 grader. I den sydvestlige del af landet vil der søndag også efterhånden være mulighed for lidt sol af og til.

Starten på næste uge bliver overvejende tør og solrig

Mandag og tirsdag melder DMI om en del sol, men også mulighed for en lokal byge. Dagtemp. op mellem 17 og 24 grader og svag til jævn vind mest fra vest og nordvest. Om natten klart vejr temp ned mellem 10 og 15 grader. svag til let vind fra vest og sydvest.

Onsdag og torsdag ser det lige nu ud til at skulle blive mere stabilt vejr og varmere. 

DMI understreger, at den generelle vejrudvikling er ret sikker, men nedbørsmængderne i løbet af fredag, lørdag og søndag er usikre med store regionale og tidslige forskelle, og der kan blive tale ret store nedbørsmængder.