DMI: Det bliver ikke hvid jul i år - men..

22/12/20 09:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Visse steder i landet er der nu håb for, at sneen vil falde i løbet af dagen eller aftenen den 24. december, fortæller DMI.

Hvert eneste år ved juletid er der et spørgsmål, der presser sig på. 

Alle vil vide, om det bliver en hvid jul i år. Både grundet det praktiske, da mange bevæger sig ud på motorveje og i offentlige transportmidler, når de skal hjem til familien og fejre højtiden, men i lige så høj grad, fordi det er hyggeligt, når sneen daler mens familie og venner samles om julebordet. 

DMI har allerede så godt som aflivet danskernes håb om, at sneen vil falde i år. Nu er der dog en flig af håbet. Det fortæller Ekstra Bladet, der har været i kontakt med Danmarks Meteorologiske Institut

Her kan sneen falde

DMI fortæller nu, at der visse steder vil være mulighed for at opleve "et let drys af den fineste julesne", når man kigger ud af vinduet i juledagene. De understreger dog, at prognoserne fortsat er noget usikre, så det er endnu ikke sikkert. 

Det ser dog ud til, at visse danskere får mulighed for at se sneen falde den 24. deccember. Det fortæller den vagthavende meteorolog til Ekstea Bladet. 

"Sneen kan falde ved kysterne omkring Kattegat og nede omkring Nordfyn og Storebælt," siger Henning Gisselø til avisen, inden han uddyber:

"Det vil være i løbet af eftermiddagen og også i aftentimerne, men det bliver selvfølgelig hurtigt mørkt."