DMI: Det er ikke slut endnu

Foto: Shutterstock.com
DMI har fastholdt deres kategori 2-varsel for farligt vejr, hvor det særligt er ved kysterne, at det kan blive rigtig farligt.

Mest læste i dag

Man kan i den grad sige, at Danmark blev blæst bagover i går, da danskerne mærkede vindstød op til både storm- og orkanstyrke.

Selvom de fleste danskere står op til forholdsvis mildt vejr, og næsten ikke blæst, så har DMI endnu ikke pillet kategori 2-varslen ned, for de forventer fortsat, at der kommer farligt vejr.

Heldigvis vil det dog primært være kystområderne, der bliver ramt i dag, og dermed vil danskere inde i landet ikke mærke voldsomt meget til den kraftige varsel.

Der vil dog stedvis komme kraftige vindstød med helt op til stormstyrke, og derfor bør man stadig tage sig i agt.

Særligt er det dog på kysterne, at man skal passe på, og det skyldes, at vandstanden er forhøjet mange steder.

DMI skriver i dag, at vandstanden vil være forhøjet med op til 3.5 meter over det normale, og det vil fortsætte sådan indtil onsdag aften eller natten til torsdag.

Allerede i dag klokken 15.00 vil vandet i Vadehavet været 3.0 til 3.5 meter højere end den normale vandstand, mens der klokken 16.00 forventes at være mellem 2.1 og 2.5 meter mere vand end normalen ved Vestkysten.

Skagerak skal heller ikke snydes, og der forventes der at være mellem 1.3 og 1.5 meter over den normale vandstand klokken 16.00.

Har du planer om at holde dig i nærheden af de danske kyster i dag, så skal du være meget opmærksom på det, der sker omkring dig. Det kan nemlig være meget farligt med den forhøjede vandstand, hvilket to personer mærkede i går, hvor en bølge rev dem ud i vandet.

 

Anbefalet til dig