DMI: Det varme vejr vender tilbage

09/6/20 06:30

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Et højtryk nordpå betyder, at der i løbet af ugen strømmer varmere luft indover Danmark, og vi kan se frem til lunere dage.

Hvis du er til lune temperaturer, så er du helt sikkert også til dagens vejrmelding fra DMI. Et højtryk nordpå betyder nemlig, at der i løbet af ugen strømmer varmere luft indover Danmark. Sidst på ugen vil en frontzone med byger dog bevæge sig op over det danske land, men i weekenden ser det ud til at blive stabilt og lunt vejr, ifølge DMI.

Dagens (tør)vejr

Onsdagens vejr ser ud til at blive mest tørt med lidt eller nogen sol. Temp. op mellem 17 og 22 grader, dog vil der ved Vestkysten være lidt køligere. Vinden tiltager og bliver svag til jævn fra nord og nordøst. 

Nordjylland får sol

Torsdag bliver landet delt rent vejrmæssigt. I Nordjylland bliver der tørt med lidt eller måske nogen sol, ellers skyet og til tider regn eller byger i resten af landet. Temp. op mellem 18 og 23 grader, på Bornholm dog kun op til 15 grader. Let til frisk vind fra nordøst, på Bornholm og ved Østersøen op til hård vind. Om aftenen og natten fortsætter det våde vejr i den sydlige halvdel af landet, mens det mod nord holder mest tørt. 

Op til 23 grader i weekenden

Fredag vil der i den nordlige del af landet formentligt blive tørt med mulighed for lidt sol. Ellers vil resten af Danmark være dækket af skyer, stedvis med regn eller byger. Temp. op mellem 18 og 23 grader, men igen lidt køligere på Bornholm, hvor der kun vil være op til 15 grader. 

Det overskyede vejr med regn af og til præger også lørdags vejrudsigt, men i løbet af dagen mest tørt og det klarer efterhånden noget op i de nord- og østlige egne. Temp. op mellem 18 og 23 grader, på Bornholm dog kun op til 15 grader, og let til frisk vind fra øst og nordøst, ved Østersøen op til hård vind. 

Søndag melder DMI tørt med en del sol og dagtemp. op mellem 18 og 23 grader.