DMI: En stormende kuling rammer Danmark

05/12/2019

Henrik Rothenbücher

Der er en stormende kuling på vej meddeler DMI. Foto: Shutterstock.com
Bevæger man sig udenfor i løbet af fredagen, skal man være opmærksom på, at det kan blæse rigtig kraftigt. DMI melder nemlig, at der er en stormende kuling på vej.

Mest læste i dag

Det har faktisk været en ganske mild december indtil nu, og det forventes også at fortsætte sådan, hvert fald hvis man udelukkende kigger på temperaturen.

I skrivende stund viser den nemlig 10 grader i det meste af landet, men hvad temperaturen til gengæld ikke viser, er, at der er en kraftig blæst på vej.

Tager vi et kig på DMI, der har lavet en prognose for de kommende syv dage, så ser det ud til, at fredagen bliver en knap så mild en af slagsen.

DMI skriver på deres hjemmeside, at der vil være overskyet og til tider regn, mens temperaturen vil ligge på 10 grader. Senere på dagen vil der komme en frisk vind til kuling fra sydvest, men den udvikler sig løbende, så der kommer vindstød op til stormende kuling.

Heldigvis varer stormen ikke ved. Vinden aftager i løbet af aftenen, og vil ‘kun’ være jævn til hård.

Vejrudsigten i weekenden

I weekenden bliver det mere vindstille, men til gengæld falder temperaturen også en anelse. Lørdag ser det ud til, at vi skal have mellem 5 og 8 grader, mens der bliver helt ned til 1-5 grader i løbet af natten.

Søndag vil dagstemperaturen ligge på omkring de 8 grader, og det bliver en overskyet dag med udbredt regn og byger. Der kan komme frisk vind i løbet af dagen, men overordnet set ser det ud til, at weekenden bliver kølig og mild.

Når vi tager hul på næste uge begynder det dog at blive rigtig koldt, da temperaturen vil ligge nede omkring de 3-6 grader i løbet af dagen. Om natten kan der komme helt ned til tre graders frost.

 

Anbefalet til dig