DMI: Endnu en omgang skybrud på vej

Vi skal forberede os på skybrud de kommende dage. Foto: Shutterstock

Nu udsender DMI endnu en risikomelding, da en stor del af Danmark, skal forberede sig på endnu en omgang skybrud.

Efter en periode med stabilt sommervejr, har der nu været et massivt vejrskifte, til noget mere ustabilt - og nærmest efterårsagtigt vejr. Der er desuden også kommet en del regn på programmet - hvor især nogle regnbyger er meget kraftige. 

Det ser da også ud til at vi igen i dag, skal forberede os på et skybrud. DMI har netop udsendt en risikomelding for store dele af landet, hvor de advarer mod at skybrud rammer både i dag og i morgen.

Risikomeldingen dækker fra klokken 18.00 i dag og gælder frem til klokken 18.00 i morgen. Foreløbigt dækker risikomeldingen næsten hele Vestkysten, dele af Midtjylland, hele Sønderjylland, det meste af Fyn, samt dele af Sjælland.

Læs også

Efterlysning: Bomuldshund savner sin ejer

DMI skriver, at der er risiko for kraftig regn, og at der lokalt vil falde mellem 30 og 50 millimeter regn i perioden. Der er også risiko for lokale skybrud, hvor der vil falde mere end 15 millimeter på 30 minutter.

De opfordrer ligeledes folk i lavtliggende områder til at passe på. Der er nemlig risiko for, at kældre kan blive oversvømmet, mens du heller ikke skal forsøge at køre ud på vand, hvis du ikke kan vurdere dybden.

I første omgang forventes uvejret ikke at ramme Nordjylland, Østjylland og det meste af Sjælland.

Læs også

Ung mand dømt for vold mod Paludan

 

 

 

 

Læs også