DMI får opbakning: Nu advarer politiet også disse borgere om oversvømmelse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Befinder du dig i disse steder i landet, bør du være yderst opmærksom, lyder det fra politiet.

Mest læste i dag

Frem med sandsække og gummistøvler.

Syd- og Sønderjyllands Politi udsender nu en klar opfordring til borgerne i området: Vær beredt med sandsække, da farligt vejr forventes i de kommende dage.

Denne advarsel kommer i kølvandet på DMI's varsler om, at østkysten står over for en truende kombination af kuling fra øst og høj vandstand, som kan true sommerhusområder, havne og andre lavtliggende områder.

Det skriver B.T.

"Vær du klar på vejret, og følg nøje udviklingen i vind, vand og vejr de kommende dage," opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. De tager situationen meget alvorligt og råder borgerne til at gøre det samme.

"Syd- og Sønderjyllands Politi følger sammen med de øvrige myndigheder nøje udviklingen og tager situationen meget alvorligt. Det opfordrer vi også borgerne til at gøre." lyder meldingen fra politiinspektør Gert Bisgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Beredskabsstaben, som inkluderer berørte kommuner, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og politiet, har allerede påbegyndt planlægningen af indsatsen for at imødegå det forventede vejr.

De opfordrer borgerne i havneområder og lavtliggende sommerhusområder til at forberede sig på eventuelle oversvømmelser, hvis DMI's prognoser om kuling og høj vandstand fastholdes.

Borgerne opfordres også til at holde øje med deres kommunes hjemmeside og sociale medier for information om, hvilke områder der kan blive berørt, samt eventuelle udstedelser af sandsække.

Syd- og Sønderjyllands Politi og de øvrige myndigheder er fast besluttet på at sikre befolkningens sikkerhed og trivsel i disse udfordrende vejrforhold.

Anbefalet til dig