DMI: Har du ikke gjort det endnu - Så er i dag en god dag til det

Foto: Shutterstock.

Allerede nu, er det over normalen for denne tidlige tid på sommeren.

De seneste dage har solen stået højt på himlen og har kun været afbrudt af lidt skyer. Temperaturen har været lun og danskerne strømmer ud i sommerlandet. 

En højtryksryg fra Vesteuropa og op over Danmark giver os fortsat behageligt sommervejr i dag, med en del sol og temperaturer op til ca. 22 grader. I morgentimerne stedvis lave skyer og lokal tåge i Jylland, men det forsvinder hurtigt.  

Meldingen lyder også på, at det flotte sommervejr fortsætter i morgen, hvor temperaturen stedvist kan snige sig op omkring 24 grader. 

Læs også

Kronprins Frederik med opsigtsvækkende nyhed

Dog må man ved Vestkysten nøjes med lidt lavere temperaturer, da vinden fra vest og sydvest holder temperaturen nede. Her kan man se frem til temperaturer mellem 13 og 17 graders varme.

Med det lune sommervejr kommer tørken - og der er efterhånden blevet meget tørt. I øjeblikket er der rødt i de østlige egne af landet på tørkeindekset, men det vil langsomt brede sig mod vest.

Varmere end normalt 

De mange dage med lunt vejr, højt solskin og svag vind har også gjort havene varmere. Vandtemeperaturen er nemlig stedet til mellem 14 og 18 grader, hvilket er 1-2 grader varmere end normalt, så tidligt på sommeren.

"Hvis man ikke har badet i havet endnu, så er det måske en god dag til det i dag," lyder det fra DMI på hjemmesiden.

Det ser også ud til, at vi skal nyde i dag og i morgen - for på fredag skifter det en smule. 

Læs også

Fantastisk trick spreder sig: Lindrer solskoldning på 30 minutter

Fredag vil svækkes højtryksryggen og den vestlige vind vil tiltage. Det vil give os flere skyer og måske lidt regn en overgang. Tidligt på dagen lørdag passerer en koldfront fra nordvest, som giver os en del skyer og måske stedvis lidt regn. Der bliver samtidig blæsende med en jævn til hård vind fra nordvest. 

Allerede på søndag ser det dog ud til, at vi kan se frem til varme igen - søndag og mandag ser nemlig ud til, igen at byde på sol og varmere vejr. Men det meldes også, at udviklingen for næste uge er usikker - i øjeblikket ser det ud til, at vejret her vil blive mere ustadigt og efterhånden køligere.