DMI har kigget i krystalkuglen: Sådan blive næste uges vejr

Foto: Shutterstock
Gør dig klar til lidt af hvert i uge 12.

Mest læste i dag

Danmark står over for en uge, hvor vejret skifter fra det ene ekstrem til det andet.

Meteorologerne hos DMI varsler en periode med markante vejrændringer, der vil tage danskerne med på en rutsjebanetur fra mildt og fugtigt vejr til køligere, tørre dage med chancer for solskin og endda risiko for nattefrost.

Den kommende weekend bringer en betydelig ændring i vejrmønstret, hvor et lavtryk fra Sydnorge tager turen mod sydøst, og efterfølgende sender køligere luft ned over landet fra nord og øst. Det meteorologiske skifte signalerer farvel til de seneste dages skyer, dis og tåge, og byder i stedet velkommen til solrigere, men også køligere forhold.

Vejret dag for dag: Hvad kan du forvente?

Lørdag: Forbered dig på en blanding af skyer og lidt regn, med mulighed for solglimt. Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 3 og 8 grader, mens blæsende forhold kan bringe vindstød op til stormstyrke ved Vestkysten. Aftenen lover mere tørt og klart vejr, men husk at temperaturen kan falde til omkring 3 graders frost.

Søndag: Søndagen tegner til at blive tør med nogen sol, især mod øst, mens det bliver mere skyet mod vest. Temperaturerne vil variere fra 2 til 7 grader, og vinden aftager til en svag til jævn brise.

Mandag: Skyet men mest tørt vejr venter, med dagtemperaturer mellem 1 og 6 grader. Natten bringer et fald i temperaturen til mellem 3 graders frost og 2 graders varme, så husk at klæde dig varmt på.

Tirsdag til onsdag: Disse dage byder på skyet vejr med lidt regn hist og her, men også chancer for sol. Temperaturen vil stige en smule, især onsdag, hvor sydvest kan opleve op til 11 grader.

Torsdag og fredag: Ustadigt vejr fortsætter med blæsende forhold og temperaturer, der forbliver uændrede eller falder en anelse.

Det handler derfor om at gøre sig klar på en pose blandede bolsjer. Fra at pakke en ekstra trøje til at holde paraplyen ved hånden, vil denne uges vejrskifte kræve at danskerne tilpasser sig hurtigt.

Med lørdagslavtrykkets uforudsigelige kurs, er der stadig usikkerhed om, hvor blæsende det faktisk bliver. Én ting er dog sikker: vejrudviklingen frem til mandag tegner til at være ret stabil.

Så mens vi venter på at se, hvordan resten af ugen udfolder sig, kan vi nyde de små øjeblikke af solskin, vi får.

Anbefalet til dig