DMI har opdateret vinterprognosen: Koldere vejr med flere snebyger på vej

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge DMI er der flere snebyger på vej.

Mest læste i dag

DMI har endnu engang opdateret vinterprognosen, og det betyder, at danskerne nu har det fulde overblik over, hvad der venter dem i vintermånederne, december, januar og februar.

I den opdaterede prognose skriver DMI, at en ustadig og mild vejrtype vil med al sandsynlighed vil fortsætte fra december ind i januar. Fra slutningen af januar og især i februar er der tendenser til perioder med stabilt, tørt og koldere vejr med snebyger eller andre typer vinterlig nedbør.

Dog skal der ikke ventes så længe, før vi igen får sne at se i Danmark.

December

I uge 48, som er næste uge, ser det nemlig ud til, at sneen igen vil gøre sit indtog i Danmark.

Dog ligner det i skrivende stund ikke, at der vil falde mere sne i resten af december, men prognoserne kan nå at ændre sig flere gange endnu, hvorfor håbet om hvid jul stadig lever.

Januar

Januar måned ser ud til at byde på lidt af en blandet landhandel.

Ifølge DMI vil måneden starte ud med med mildt og ustadigt vejr på grund af en kraftig lavtryksbane fra Nordatlanten mod Island og Nordskandinavien samt et højtryk mellem Azorerne og Sydvesteuropa.

Det betyder, at danskerne kan forvente vådt og ustabilt vejr, selvom der er chancer for mere stabilt og tørt vejr i korte perioder med højtryk eller højtryksrygge over landet.

Som måneden skriver frem øges mulighederne for et højtryk over Grønland og Ishavet, hvilket kan føre til koldere luftstrømme ned over Danmark - og det åbner op for muligheden om vinterlig nedbør såsom sne og snebyger.

Temperaturmæssigt forventes januar at ende omkring eller over det normale, med en mild start og gradvis køligere vejr. Nedbørsmængderne forventes at ligge omkring eller over det normale.

Februar

På trods af at februar lige nu ligger et stykke ude i fremtiden, så er DMI altså kommet med et bud på, hvad der skal forventes af den sidste vintermåned.

Her ser det ud til, at et højtryk vil dominere de nordlige breddegrader, som dækker fra Grønland til Nordeuropa, hvilket også betyder, at lavtrykkene vil tage turen syd for Danmark.

Det betyder dog ikke, at der ikke kommer sne i februar måned.

Såfremt at højtrykket ender over Grønland og Arktis, så vil kold luft være noget, som danskerne kommer til at mærke. Det kan give et indslag af stabilt og tørt vejr med gode solchancer; men i omgange også snevejr eller snebyger. 

Alt i alt tyder det på, at temperaturen vil ende en smule eller muligvis lidt under det sædvanlige niveau. Dog er der betydelig usikkerhed, og der er en chance for, at det bliver en mildere situation.

Mængden af nedbør er ligeledes usikker, men sandsynligvis vil den ende omkring det normale eller måske en smule under gennemsnittet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig