DMI har seneste prognose klar: Én dag skal du især glæde dig til

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er skam ikke kun lutter regn, der går danskerne i vente.

Mest læste i dag

April viser sig fra sin vådeste side, og de seneste dages nedbør har allerede sat deres præg på Danmark.

Med en markant højere mængde regn end normalt for denne tid af året, er danskernes tålmodighed og paraplyer blevet sat på en hård prøve.

Traditionelt betragtet som en tør måned, har april i år vendt op og ned på forventningerne med mellem 30 og 55 mm regn falder over det ganske land, og lokalt endda mere.

Men hvad med de kommende dage? DMI har opdateret deres prognose.

Forude venter endnu mere regn. Fredagen byder op til dans med et nyt frontsyste, der bringer regn og byger ind over landet fra vest. Dette forventes at tilføre landet mellem 10 og 25 mm mere nedbør, hvilket yderligere kan forstærke de udfordringer, som de seneste dages nedbør har skabt.

Men heldigvis bliver weekend ikke kun våd.

Lørdagen byder på en kort pause med mildere vejr og sporadiske dråber regn i det vestligste Jylland, hvor temperaturerne klatrer op mellem 13 og 18 grader.

Søndagen tegner dog til igen at blive udfordret af en svag koldfront, der bevæger sig ind over den vestlige del af Danmark, hvilket kan betyde mere regn.

Risiko for oversvømmelse

Med jorden allerede mættet af vand og vandløbene fyldte godt op, er risikoen for oversvømmelser i terrænlavninger og langs vandløbene en bekymring, der ikke kan tages let på.

Prognoserne antyder, at den kommende nedbør vil fordele sig nogenlunde jævnt over hele landet, men lokale og regionale forskelle kan forekomme. Yderligere 15-25 mm regn kan nemt skabe lokale oversvømmelser, og myndighederne holder øje med situationen.

Anbefalet til dig