DMI har udsendt en kategori 1 varsel: Voldsomt vejr

14/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
DMI har netop udsendt en kategori 1-varsel, som betyder voldsomt vejr. Det skyldes, at der kommer et kraftigt lavtryk ind over landet i løbet af natten til onsdag.

Mest læste i dag

Vi har været gennem nogle dårlige dage vejrmæssigt på det seneste, og det kommer desværre til at fortsætte indtil på torsdag.

I dag kommer dagen til at blive præget af regn, men det bliver endnu værre onsdag, da DMI har udsendt en såkaldt kategori 1 varsel på deres hjemmeside.

En kategori 1-varsel betyder, at der er voldsomt vejr på vej, og det skyldes i dette tilfælde et kraftigt lavtryk, der blandt andet får vandstanden til at stige.

Ifølge DMI vil der natten til onsdag bevæge sig et lavtryk ind ove landet mod Nordøst, og det vil give en kraftig vind.

Resultatet af dette er, at vandstanden vil stige, og det forventes at nå helt op på 2.5 - 3.0 meter over den normale vandstand.

Vejret resten af ugen

I dag tirsdag bliver det først skyet med regn, men derefter klarer det op i løbet af dagen, hvor der kan komme lidt eller nogen sol.

Temperaturen lyder på omkring 8 grader, mens den i nat vil ligge på omkring 9 grader.

Onsdag forventes der forhøjet vandstand og kraftig blæst, mene ellers bliver det en dag med op til 10 grader.

Torsdag tyder på at blive den bedste dag i denne uge, da det bliver en meget tør da med en masse sol. Temperaturen vil ligge på omkring 8 grader.

Fredag starter dagen ud med sol, men derefter bliver der skyet og der vil også komme regn. Temperaturen ligger på mellem 5 og 8 grader, og der forventes jævn til hård vind omkring syd og ved kysterne.

Lørdag og søndag vil begge blive forholdsvis tørre dage med lidt eller nogen sol. Temperaturen er dog ikke høj, da vi får op til 6 grader, og nattetemperaturen vil ligge helt nede omkring de 0 til 5 grader.

 

Anbefalet til dig