DMI har udsendt kategori 2-varsel: Farligt stormvejr på vej

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke i dag, at du skal opholde dig særligt meget udenfor. DMI har udsendt en kategori 2-varsel, og det betyder, at vejret bliver farligt i dag.

Når DMi udsender en varsel, plejer det typisk at være den milde af slagsen. I dag har DMI dog udsendt den næstfarligste varsel i Danmark, og det er kategori 2.

Kategori 2-varsel betyder, at vejret i dag bliver farligt, og det skyldes altså, at stormen ‘Ciara’ kommer forbi Danmark.

DMI har allerede meldt ud, at der kommer vindstød med helt op til 31 m/s, hvilket er meget kraftigt. Derudover så forventes store dele af landet at blive ramt af stormen, der bringer vindstød af helt op til orkanstyrke med sig.

Læs også

Kaldes tilbage øjeblikkeligt: Olie til madlavning kan være kræftfremkaldende

Allerede fra morgenstunden regner og blæser det kraftigt mange steder, men det bliver værst når vi rammer ud på eftermiddagen og indtil sent om aftenen.

Det vil særligt være Vestkysten, som der bliver hårdest ramt af vejret i dag, men resten af landet får også meget kraftig vind, og derfor bør man passe på med at opholde sig udenfor, hvis ikke det er meget nødvendigt.

DMI opfordrer folk til at holde sig opdateret med vejrsituationen hele dagen, da prognoserne kan ændre sig, og det kan gå hen og blive endnu værre.

I løbet af de kommende dage vil det kraftige blæsevejr fortsætte, og det betyder blandt andet også, at der er øget risiko for forhøjet vandstand. Det vil særligt være ved Vadehavet, Vestkysten og i Limfjorden.

Vi opfordrer derfor til, at i passer på, når i bevæger jer udenfor i dag.

Læs også

Bestilte "t-shirts" på 8,5 kilo til Bilka: Så måtte ekspedienten ringe til politiet

 

 

Læs også