DMI har ugens prognose klar: På onsdag sker det

Foto: Shutterstock
Årets næstsidste vinteruge bliver en blandet en af slagsen - men onsdag skiller sig ud.

Mest læste i dag

Som en sjælden pause fra de ellers så dramatiske vintervejr, har Danmark fået en mild, men ustadig vejrudsigt for den kommende uge.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har delt nyheder med B.T., der både vil glæde soltilbedere og udfordre paraplyernes holdbarhed: en blanding af regnvejr og solskin er på vej.

"Der kommer perioder med regn, men enkelte dage kan der komme perioder med solskin," indleder Jesper Eriksen, DMI's vagthavende meteorolog, og tilføjer et stråle af håb for de solhungrende danskere:

"Lige nu ser det ud til, at onsdag kommer til at byde på den største mængde solskin."

Men ikke alle nyheder er solbeskinnede. Med en usikker vejrudsigt for weekenden og en mandag, der varsler vedvarende regn over Bornholm og kun spredte glimt af solen over resten af landet, er det klart, at danskernes tålmodighed med vejrguderne vil blive sat på prøve.

"Hvis man får solen at se mandag, bliver det kun i korte glimt, og det kan være i en vilkårlig landsdel, men det er nok ikke det, man skal satse på," forklarer Eriksen.

DMI's forklaring på det ustadige vejr er ikke overnaturlig, men snarere et resultat af geografiske og meteorologiske forhold. Danmark ligger i skudlinjen for et lavtryk og fronter, der bevæger sig fra vest mod øst over landet, hvilket bringer en cocktail af vejrforhold.

Temperaturen vil holde sig mild i dagtimerne, med prognoser, der viser mellem fem og otte grader, og om natten vil termometeret ikke falde til de frysende punkter, men forblive mellem to og fem grader.

"Som udgangspunkt slipper vi for nattefrost. Det er mildt for den her årstid," forsikrer Eriksen.

Så mens Danmark navigerer gennem denne uge af meteorologiske luner, står det klart, at forårets varsler begynder at vise sig på horisonten, men med den klassiske danske twist af uforudsigelighed.

Pak paraplyen ud, men hold solbrillerne indenfor rækkevidde; det ser ud til, at vi er indstillet på en ægte dansk vejr-roulette.

Anbefalet til dig